На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Лиляна Павлова откри парк за 1,9 млн. лeвa във Велико Търново

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри най-големия парк във Велико Търново, който бе обновен с 1,9 млн. лв.

Мястото за отдих се простира върху 537 декара на хълма Света гора. Той е част от основните обекти по мащабния проект “Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”.

Разработката на кметството получи общо финансиране по ОП “Регионално развитие 2007-2013” в размер на 7,2 млн. лв.

Изградени са над 6 км пешеходни и велоалеи, детски площадки, небесна площадка с панорамен изглед към старата част на болярския град и Арбанаси, игрища, фитнесуреди на открито, зона за домашни любимци, скейборд стени и много други атракции.

“Парк “Света гора” е свързан и с нашата история от Средновековието. Тук са се намирали много църкви, основана е и Търновската книжовна школа. Местността е свързана с Освободителната война от 1878 г., за което е построен и паметник”, припомни кметът на Велико Търново Днаиел Панов.

Министър Павлова обяви, че община Велико Търново е подписала договор и по новата програма “Региони в растеж” и на нейно разположение вече са 43 млн.лв. “С тях ще продължат ремонтите по училищата и детските градини, ще станат енергийно ефективни всички публични сгради и една много важна инвестиция – за градския транспорт на Велико Търново”, допълни министър Павлова.

Великотърновският митрополит Григорий отслужи тържествен водосвет. Преди да захване молитвата, Владиката връчи позлатения си жезъл на градоначалникът с думите: “Ха, помагай сега кмете!”. После прикани министър Павлова и градоначалникът да застанат редом с него. “Толкова пари сте дали, хубаво е да сте на молитвата”, каза Владиката.

След църковния ритуал, митрополит Григорий апелира към търновци: “Пазете и се грижете за новата придобивка, защото ще дърпаме ушите на този, който руши”.

Кметът Даниел Панов пък побърза да обяви, че ще възстанови прочутото виенско колело, което преди десетилетия привличаше малки и големи на хълма “Света гора”. “Радвайте се, защото министър Павлова току-що ми прошепна на ухо, че ще даде пари за люлката. Затова за всички на многая лета, а за Лиляна Павлова и кмета-много каймета, че да правят още такива добрини”, завърши Владиката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.