Орбан: Мюсюлманите се интегрират зле, живеят като общество в обществото

Като приема огромен брой бежанци, Европа трябва да си даде сметка за сериозните културни промени, които това ще предизвика. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от РИА Новости.

„Европа трябва да реши иска ли да се промени културно, или не. Всяка страна има право сама да решава иска ли да приеме толкова много мюсюлмани. Но практиката показва и това не трябва да се забравя, че те се интегрират зле и във всяка страна живеят като общество в обществото“, заяви Орбан.

Той напомни, че страните от Вишеградската четворка са против квотите за прием на бежанци.

„Но ЕП може да приеме закон за разпределение на бежанците по квоти и този закон ще бъде задължителен“, добави Орбан.

Същевременно унгарското правителство е публикувало съобщения в ливанските медии, в които предупреждава потенциалните мигранти да не влизат нелегално на територията на страната, посочва Асошиейтед прес. Съобщенията поясняват, че подобно действие е престъпление, наказуемо със затвор.

„Не слушайте каналджиите. Унгария няма да позволи на нелегални имигранти да преминават през територията й”, гласи съобщението, което е на английски и арабски.

В Ливан има близо 1.2 милиона сирийски бежанци, някои, от които са изявили интерес да мигрират в Европа поради намаляващата хуманитарна помощ и възможности за работа.

В началото на септември датското министерство на имиграцията, интеграцията и жилищното строителство публикува съобщения в ливански вестници, целящи да възпрат мигрантите. В тях се казваше, че европейската страна наскоро е намалила социалните си помощи за мигранти наполовина. В съобщението се споменаваше също, че мигрантите, чиито молби бъдат отхвърлени, ще бъдат депортирани незабавно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят