Календерска: Ще работим за млада София с визия за 30 години напред

Ще работим за млада София с концепция за развитие за поне 30 години напред. Ще работим с грижа за хората, а не за вълци, котараци и всякакви подобни.

Това обяви кандидатът за кмет на столицата на „България без цензура“ Мария Календерска. Тя представи кандидатите за общински съветници и районни кметове на ББЦ не в лъскава зала като ГЕРБ или на „хепънинг“ като Реформаторите, а в емблематичната Захарна фабрика, обявена за паметник на културата, но съсипана от собствениците й под носа на районния кмет на Илинден.

Тук София е спряла. Тук хора, които са „наши“ за властта, са приватизирали за жълти стотинки, съсипали са ги и после никой не ги е потърсил. На това трябва да се сложи край, а няма как този край да бъде сложен от г-жа Фандъкова. Нито от другите кандидати, които само ще разпръснат гласовете.

Ние не даваме празни обещания. Бюджетът на София е три пъти по-голям отколкото по времето на Стефан Софиянски, а много проблеми остават нерешени. Не че няма пари – има лошо разпределение. Ние ще ги направим така, че тези средства да се изразходват с грижа за хората. Цариградско шосе струва 20 млн лв. а за здравеопазване на столицата са определени 15 милиона. Ако ремонтите не са толкова скъпи заради приближени фирми и издържат поне две години повече, то ще има пари и за Бърза помощ. При нас няма празни обещания, питиета и хапки, обърна се Календерска към журналистите на пресконференцията на открито.

„Искахме да ви доведем в една истинска част на София, за която не се говори. Този паметник на културата е с гигантски потенциал, защото като местоположение е на 10 минути от центъра на София и ако има добро желание и отговорно управление, то той може да се превърне в детска градина за 1500 деца, може да се превърне в паркинг или в сграда с обществено предназначени.

Това обаче не е направено, защото районната община не знае кой е собственикът. Според Закона за устройство на териториите целият този комплекс може да бъде преустроен със средства на общината, след което да си ги потърси от собственик или да го изземе от него и да го управлява и стопанисва“, заяви лидерът на МББЦ и кандидат за районен кмет Никола Митев.

Три са нещата в София, които се нуждаят от спешно решение и за които ще работим, ако ни гласувате доверие, посочи кандидат за районен кмет Никола Митев.

Първото е да бъде превърната София в адекватна туристическа дестинация, защото има дадености да се нареди до Рим, Атина и Истанбул. В момента Белград има повече туристи, отколкото в София. Искаме за столицата ни да се говори с емоция в Европа. Трябва да убедим и да разкажем на европейците какво може да им предложи, посочи Митев.

На второ място ББЦ ще работи за превръщането на София в образователен център. Студентски град отдавна е престанал да бъде студентски, духът му отдавна е убит. Трябва да се изгради чисто нов кампус на изоставени територии като например Кремиковци. Кампусът да е от затворен тип, с библиотеки, с филиали на световните университети, без кръчми и дискотеки. „София е последна спирка на младите, преди да я напуснат. Смятаме, че само с такъв кампус можем да дадем шанс на младите да останат тук“, посочи Календерска.

Градският транспорт е третият проблем, за разрешаването на който ще работят кандидатите на ББЦ. Оказа се, че до „Захарна фабрика“, която е на 10 минути от МС няма градски транспорт. През последните години по цял ден слушаме за метрото, но останалата част от транспорта е в окаяно състояние. В европейските столици няма претъпкани автобуси, защото са по-на често. Искаме бус лентите да са оградени с бордюри, за да не навлизат в тях правителствени коли и други нарушители, обясни Митев. ББЦ ще работи и за въвеждането на общ билет за градския транспорт, с който да се пътува с метро, трамвай, тролей и автобус.

Календерска обяви кандидатите на ББЦ за общински съветници и районни кметове. „Тук няма вече фалшиви герои“, заяви тя и покани Росен Петров да се появи. „Няма го! Тук са истинските хора, които ще водят битката, която са обещали. Няма ги сред нас предателите, които поставиха собствения си интерес над общия интерес, каза Календерска. Тя подчерта, че хората в листата са експерти, обикновени хора, които не са участвали в схемите на Столична община.

„Признателна съм на партията, че успяхме да насочим кампанията и работата към млада София. Ако младите хора намерят за какво да останат тук, това ще е най-голямата победа“, посочи кандидатът за кмет на столицата.

Никола Митев е кандидат за кмет на Район Изгрев. Завършил е Класическата гимназия с профил „История“ и „Политология“ в Софийски университет. Работил е 12 години като водещ в „Дарик радио“. Притежава собствена IT компания.

Венета Колева - Район Люлин - Венета Колева. Магистър по счетоводство и контрол с опити във водещи компании Deloitte, PriceWaterhouse Coopers и KPMG. В момента управлява собствена счетоводно- данъчна къща. Експерт по икономика, финанси и счетоводтсво.

Десислава Балабанова е кандидат за районен кмет на Сердика и ръководи юридическия екип на “България без цензура“ и е член на Изпълнителния съвет на партията. Завършва с пълно отличие „Право“ и специализира „Правораздаване“. Член е на Младежката асоциация по право „ЕЛСА“. Тя взима участие в изготвянето на всички законопроекти, които „България без цензура“ внася в 42-то Народно събрание.

Костадин Пандуров е кандидат за районен кмет на Средец и е магистър по „Право“ от УНСС с огромен опит в правните консултации на граждани. По време на телевизионната кампания на "България без цензура" през 2013 г. е част от юридическия екип на движението. Към настоящия момент е член на Националния съвет на регионите на ПП "България без цензура" и един от водещите юристи в партията.

Петър Лесов е кандидат за районен кмет на Слатина и е олимпийски шампион по бокс от олимпиадата през 1980 г. в Москва. Има две европейски и една световна титла. Бил е старши треньор на Националния отбор по бокс до 2011 г., а под ръководството и наставленията му са подготвени редица български шампиони.

Митко Георгиев е кандидат за районен кмет на Надежда и е висш офицер от Зенитно-технически войски и има дипломи по международна търговия и мениджмънт. Специалист е по системи за сигурност и има 22 годишен стаж в Българската армия с чин заместник-командир.

Димитър Аврамов е кандидат за районен кмет на Овча Купел и е политически коментатор. Автор е на стотици разследвания по вътрешна и международна политика, българо-турските отношения, ислямският фундаментализъм, Възродителният процес и др. Автор е на два серийни документално-публицистични телевизионни филми.

Светослав Кофелев е кандидат за районен кмет на Младост и има диплома по публична администрация. Притежава сертификат съгласно ИСО за консултант и одитор на системи за управление за качество в организации. Има богат натрупан опит като консултант и ръководител на екипи за оптимизиране на работата в администрациите.

Румен Русев е кандидат за районен кмет на Студентски град и е магистър по архитектурно проектиране и пътно строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Има дългогодишен опит като проектант, контрольор и архитект. В момента управлява собствено архитектурно студио.

Възраждане – Д-р Елена Дурева е специалист по вътрешни болести. Има близо трийсет годишен стаж и в момента работи в Специализираната болница по белодробни болести „Света София.

Изгрев – Любомир Манолов е завършил е завършил специалност „информационни фондове на културно-историческото наследство”. Квалифициран е да изследва, опазва и популяризира културно-историческото наследство като фундамент на националната култура
Връбница – Румяна Атанасова е специалист монтажно-строителни услуги. Има опит като проектант на здравни заведения и приспособяване на сгради за медицински цели.

Триадица – Явор Давидов е логистик и специалист по бизнес и административно планиране. Има опит като строителен предприемач и експерт по логистичен мениджмънт на големи екипи.
Нови Искър – Галя Стойчева е майка на две деца. Управлява търговски обекти и е експерт по комплексно административно обслужване. Владее английски и руски език.

Лозенец – Васил Димитров е строителен предприемач. Управлява семеен бизнес в сферата ремонтите и строителството.

Витоша – инж. Йоана Найденова е специалист по информационни технологии. Има опит в престижни международни компании в изграждането на комуникационни системи и мрежи.

Илинден – Добрин Сотиров е магистър със специалност „строителен инженер”. В момента е Главен асистент във Висшето строително училище в дисциплините „Организация на строителството” и „Мениджмънт на строителството”.

Подуяне – Анжела Методиева експерт по минно-геоложко дело и е магистър по рекламен маркетинг от УНСС. Има богат опит във връзките с обществеността и публичното презентиране в сферата на строителството.

Красна поляна – Огнемир Пенчев е бивш секретар на район „Люлин”.
Притежава дългогодишен опит в общинската администрация и познава отлично механизма на работа на районните кметства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини