14 влизат в битката за кмет на Стара Загора

Кандидатите да седнат на кметския стол в Стара Загора са общо 14, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК). Толкова са заявките на партии и коалиции за регистрация на кандидати за кмет на община Стара Загора.

По-известните имена са: досегашният кмет Живко Тодоров от ГЕРБ, д-р Стефан Шишков от Коалиция "БСП лява България - за Стара Загора", Илия Златев от АБВ, Димитър Чорбаджиев от Реформаторския блок, Гергана Микова от Националния фронт за спасение на България, Антон Андонов от ВМРО, Николай Василев от партия "Движение за радикална промяна Българската пролет".

Регистрацията на кандидатите за кметове и листите за общински съветници продължава до 18.00 часа на 22 септември.

На 23 септември от 15 часа в сградата на Община Стара Загора, зала 1, ще бъде теглен жребия за определяне на поредните номера на партиите, коалициите, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г., информираха още от ОИК.

Жребият е общ за всички видове избори и в него участват партиите и коалициите регистрирали в ОИК поне един кандидат, и независимите кандидати в избор и без да се повтарят. Изтегленият номер важи за всички видове местни избори на територията на общината. Този номер се изписва в квадратчето за отразяване вота на избирателя, отпечатано в бюлетината срещу наименованието на избраната при жребия партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат.

37 партии и коалиции, които са регистрирани в законоустановения срок, ще участват в местните избори в община Стара Загора, обясниха от ОИК. Четири са местните коалиции, който ще се борят за гласовете на старозагорци. Четири са и инициативните комитети. Три са за издигане на кандидати за кметове на села в общината, а четвъртият за независим общински съветник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони