"Левски" - трети, вече няма отбор без загуба

В “А” група вече няма отбор без загуба, след като “Берое” капитулира с 0:2 срещу “Левски” на “Герена”. Всички вече се срещнаха по веднъж помежду си и с победата си “сините” изскочиха на трето място в класирането зад “Литекс” и “Лудогорец”, изпреварвайки “зелените” от Стара Загора. На ст. “Георги Аспарухов” спря силната серия на беройци, които нямаха поражение в София от началото на миналото първенство.

Завърналият се при “сините” бивш капитан Владимир Гаджев поведе отбора за победата с гол в средата на първото полувреме, а в заключителните минути Роман Прохазка узакони успеха с второ попадение. Гостите завършиха с играч по-малко, тъй като капитанът им Иво Иванов, бивш защитник на “Левски”, получи втори жълт картон в 73-ата минута от рефера Станислав Тодоров. В последните си два мача “сините” отмъстиха на старите си душмани. В предишния кръг наказаха “Славия” с 1:0 в “Овча Купел” след три поредни загуби, а сега отмъстиха на “Берое” с 2:0 отново след три поражения. Дебют само след три тренировки с отбора направи новият нападател Линел Китамбала.

“В първенство с 10 отбора не се знае кой над кого ще надделее и вече няма изявен лидер, както беше досега”, коментира Стойчо Стоев, треньорът на “Левски”. “Ще се раздавам максимално и се надявам хората отново да ме заобичат”, разкри голмайсторът Гаджев. Той призна, че е излязъл титуляр заради заболяването на холандеца Джереми де Ноойер и му обеща да го поздрави специално, ако вкара попадение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ