До Eл Ей и назад с “Уникалните гласове”

Теноритe от нашумялото трио “Уникалните гласове” ще представят най-новия си спектакъл “До L.A. и назад” вечерта на 24 септември в зала 1 на НДК. Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров, които преди шест години се събраха, за да пеят заедно, са подготвили нов, неизпълняван досега репертоар. В програмата са оперни арии, евъргрийни, руски песни, филмова музика.

“До L.A. и назад” е режисиран от създателя на ансамбъл „Българе” и продуцент на “Уникалните гласове” Христо Ив. Димитров, който обещава много спецефекти и изненади за публиката. За разлика от предишния спектакъл на триото - The Unique Voices, в който тенорите разчитаха на подкрепата на ансамбъла, сега изпълненията им ще бъдат със симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов. Маестрото е направил и повечето от аранжиментите на песните. На сцената ще се появят още сопрановите изпълнителки от Le contesse quattro и струнният квартет “Интро”. В екипа са още Жан Пехливанов и синът на естрадната легенда Христо Кидиков - Николай.

След първия си концерт на 1 септември 2007 г. в Античния театър в Пловдив „Уникалните гласове” са пели в САЩ, Канада, Русия, Естония, Германия и др. Първият диск на триото - Vincero, излезе през 2014-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура