Skype отряза милиони от достъп до програмата (обзор)

Популярната компютърна програма за видео и аудиовръзки . Това се случи в понеделник около 9 часа българско време, като до редакционното приключване на броя повредата не беше отстранена.

Потребителите, които правеха опити тепърва да влязат в Skype, не можеха да го направят, тъй като програмата се държеше така, все едно компютърът няма връзка с интернет. Онези, които са били свързани към нея, когато е настъпила повредата, виждаха на компютрите си, че са офлайн. Всички бяха отрязани от ползването на видео и аудиовръзки, които са най-същественият елемент на приложението и се ползват най-много. Можеха да се пращат писмени съобщения, но те пристигаха твърде бавно и не винаги. Работеше и версията за уеб браузъра, но поради натоварване ползването й беше почти невъзможно.

Според потребители на социалните мрежи са били засегнати машините с Windows, но и устройствата, работещи с операционната система на Apple, както и с Android. Сайтът kaldata.com съобщи, че при повечето смартфони и таблети популярният софтуер е продължил да работи.

От “Майкрософт“, които от няколко години са собственици на Skype, признаха, че има проблем и че работят по отстраняването му. Компанията обаче премълча каква е причината за срива и колко време ще отнеме отстраняването на проблема. Случилото се вчера е най-голямата повреда на Skype от 2010 година насам. Тогава прекъсването беше почти цяло денонощие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии