Как избяга вълчицата: Откриха дупка в оградата на зоопарка

Спряха издирването на вълчицата беглец

Клетката е отворена, чакат да се прибере

Журналисти засякоха животното в парка, който е отворен за посетители

На вторият ден след изчезването на вълчицата от клетката й в благоевградския зоопарк специалистите решиха да спрат и издирването й. 8-месечното животно обикаля някъде в района, но ръководството на зоопарка реши, че то не е опасно за хората и отвори входа за посетители.

Докато медиите снимаха празната клетка, вълчицата се появи пред тях. Журналистите хукнаха с камери и апарати да я снимат, но тя се уплаши и избяга в посока на горната ограда на зоопарка, която води към ромската махала и пътя за местността Кръста.

Оказа се, че там има дупка в оградата. Животното избяга през нея и се скри в близката гора.

От зоологическата градина се надяват хищникът сам да се прибере в клетката си. В момента клетката е отворена, а вътре е поставена храна за примамка. Направена е и дупка в оградата на клетката с надеждата, че вълчицата ще се прибере, като огладнее. Другите два вълка са затворени в отделно помещение.

“Видяхме вълчицата няколко пъти, 2-3 пъти не успяхме да изстреляме стреличка. Сега сме отворили вратата на клетката, сложили сме храна, направили сме дупка на горното заграждение”, каза директорът на зоопарка Крум Попниколов. Според него животното е избягало, като е прескочило оградата, въпреки че тя е висока 3,5 метра.

Според Попниколов животното е безобидно и няма никаква заплаха за хората. “Това е социално животно, което е израснало пред погледите на деца, на хора, не е агресивно. Минало е всякакви ветеринарно-медицински контроли с необходимите инжекции и ваксини”, казаха от зоопарка.

Ако вълкът не се прибере сам, издирването ще бъде подновено, казаха от охраната на зоопарка.

Вълчицата е на 8 месеца, но наш екип, който я зърна и снима, се увери, че е голяма колкото пораснала немска овчарка.

Някои от посетителите на зоопарка си тръгнаха, щом научиха, че вълчицата е на свобода. Повечето граждани спокойно продължиха разходката си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини