Борисов поздрави Ципрас, пожела успешни икономически и финансови реформи

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас за постигнатата победа на предсрочните парламентарни избори, проведени в Гърция на 20 септември 2015 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„България и Гърция са приятелски и партньорски държави и сътрудничеството между тях има стратегически измерения. Убеден съм, че и в бъдеще отличните политически отношения между нашите две страни ще продължат да се разширяват чрез задълбочаване на сътрудничеството и стимулиране на икономическите, енергийните, инфраструктурните и културно-образователните връзки между България и Гърция“, заявява премиерът Борисов.

„В последния ни телефонен разговор потвърдихме в частност, че газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане остава важен елемент от двустранните отношения и приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС. Надяваме се в най-скоро време да бъде съставено стабилно правителство, което да проведе успешни икономически и финансови реформи, гарантиращи стабилността и просперитета на приятелска Гърция. Приемете моите най-сърдечни пожелания за успех в бъдещата Ви дейност“, пише още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини