Пръст затрупа работник в 8-метров изкоп в Козлодуй, борят се за живота му в болница

Работник по канализацията по улица „Георги Димитров“ в Козлодуй е с опасност за живота във врачанската болница, след като земна маса се свлече и го затрупа в 8-метров изкоп. Инцидентът е станал около обяд вчера, 21 септември, съобщава kozloduy-bg.info.

Тогава 33-годишният Цветелин Иванов Райков слязъл в рова, но земята около изкопа започнала да се свлича и за секунди го затрупала. Останалите работници на обекта подали сигнал на телефон 112 и сами започнали да разравят пръста и до пристигането на екип от Спешния център почти успели да го извадят. Човекът бил в съзнание първоначално, но след това изпаднал в кома. Дежурните лекари прочистили дихателните му пътища и го стабилизирали, за да бъде транспортиран във врачанската болница.

Само един час след инцидента на строителния обект нямаше никакви хора – нито работници, нито ръководители. Около ровът, намиращ се непосредствено до входа на Основно училище „Васил Левски“ стояха само изоставените багери, с които са предприети спасителните операции.

Тепърва ще се установява дали мъжът е работел по договор с фирмата изпълнител на обекта „Монтажи Ко“, дали и какви предпазни мерки са били взети за обезопасяване на изкопа, както и дали изобщо е имало официално решение за работа през почивните дни. Заместник-кметът на общината Людмил Ангелов, в чийто ресор влиза и надзора върху строителния обект, разбра за инцидента от екип на медията и не можа да коментира станалото

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини