Левски преговаря с албански национал, играл за Базел

Левски преговаря с албанеца Арлинд Айети, който в момента е без клуб, след като напусна Базел през лятото, съобщи bTV. Там Айети бе съотборник с национала Иван Иванов. Въпреки че е свободен агент, Айети е ключова фигура в албанския национален отбор.

"Сините“ търсят нови попълнения в защита, тъй като през зимната пауза Аймен Белаид ще напусне клуба, а младокът Деян Иванов ще претърпи операция на коляното.

Айети е само един от вариантите. Предстоят трудни преговори между него и ръководството на Левски, защото албанецът ще има сериозни финансови претенции.

Арлинд е роден на 25 септември 1993 година в Базел, заради което притежава швейцарски паспорт. Снажният бранител започва кариерата си е местния Конкордия, където впечатлява с изявите си. Впоследствие е привлечен от гранда Базел.

Айети дебютира за първия отбор на "синьо-червените“ през 2011 година. С екипа на Базел защитникът има 26 мача, в които е отбелязал един гол.

Играл е за всички младежки формации на Швейцария, но през 2014 година избира да се състезава за Албания. Прави дебюта си за „орлите“ на 14 ноември същата година, в приятелска среща с Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ