Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Русе става българо-румънски център на Дунавската стратегия

До месец в Русе ще се открие съвместен технически секретариат на България и Румъния по Дунавската стратегия, съобщи в крайдунавския град министърът на туризма Николина Ангелкова. Двете страни, които са съкоординатори по приоритетна ос 3 “Туризъм, култура и връзка между хората”, ще изпратят съвместното си предложение до Европейската комисия.

Съгласно подписаното споразумение до идния май в Шанхай ще заработи общ офис и туристически-информационен център на двете страни. Асоциацията на румънските туроператори и хотелиери са привествали идеята за кръгла маса в България с представители на министерства и туристическия бизнес за развитие на целеви пазари.

Министър Ангелкова ще предложи на колегата си Ивайло Московски да обсъдят “всякакви възможни мерки, включително и по-облекчен режим за жителите на пограничните райони”, които да улеснят посещението им в съседни градове по двата бряга на Дунава.
До края на т.г. министър Ангелкова ще посети Индия. Преговаря се от идния януари да се направят още 5 допълнителни 5 филма в България за индийски туристи. “Досегашните копродукции са на първо място по гледаемост, имаме информация, че изключително много индийци искат да посетят страната”, уточни Николина Ангелкова.

Министърът на туризма смята, че с последните два месеца има шансове да се навакса отливът на руски туристи от Черноморието. “Потвърждава се прогнозираният спад от 15%, а при зимния туризъм за първите 7 месеца той е 2%”, обясни Ангелкова. Предстоят финални разговори с Руската национална агенция по туризъм за следващия летен сезон.
Николина Ангелкова преряза лентите на обновените центрове на селата Николово и Тръстеник по ОП “Развитие на селските райони”. Тя откри нов фонтан в село Острица, нова детска площадка в село Пиперково и кът за отдих в село Караманово.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.