Отрязаха Бисер Миланов за общински съветник

Бисер Миланов не успя да се регистрира като кандидат за независим общински съветник на предстоящите местни избори в Русе. "От извършената проверка се установява, че от заявените 1041 подписа коректни са само 794", съобщиха от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в крайдунавския град.

Подписката не отговаря на изискванията на чл. 416, ал.1 от Изборния кодекс и решението на ЦИК, мотивира решението си ОИК. Крайният срок да се представи подписка с 1000 подписа от инициативния комитет изтича в 18 ч. във вторник.

Бисер Миланов успя да се регистрира като независим кандидаткмет, издигнат от инициативен комитет. Първоначално ОИК отказа да допусне участието му и за общински съветник, защото "всеки избирател може да участва само в един инициативен комитет". Той обаче беше номиниран от друг и успя да подаде навреме документи.

Бисер Миланов се прочу покрай февруарските протести и срещите му с бившия премиер Пламен Орешарски. Той беше задържан зрелищно на 15 януари 2013 г. пред парламента със сподвижниците си от НД "Свобода" и стана обвиняем за закана за убийство на Боряна Георгиева.

Според прокурора по делото Даниела Димитрова съдебното му минало съдържа множество присъди /б.р. 7 присъди от 8 години и 9 месеца/ и е описано на 6 страници. Той не се е поправил, въпреки че е изтърпявал наказания за грабеж, за умишлено причиняване на тежка телесна повреда и други. За почти всички Бисер Миланов е получил ефективни присъди.

Срещу него в Софийската районна прокуратура има и досъдебно производство за насаждане на расова омраза със слово. То е образувано на 5 ноември 2013 г. след ескалиралото напрежение между крайни националисти и имигранти в София след нападнатата продавачка Виктория Христова. Бисер Миланов е обвинен, че е помогнал на Цветан Бонев да подбужда към насилие и омраза срещу имигрантското население в района на столичната джамия "Баня Башъ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини