Дядо заплаши блок в Монтана с бомба, арестуваха го

Пенсионер подаде сигнал за взривно устройство, поставено пред жилищен блок в Монтана. В опит да открие и обезвреди бомбата полицията отцепи квартала, но бързо установи, че заплахата е лъжлива и арестува фалшивия атентатор. Служителите на МВР в областния град били вдигнати по тревога в неделя през нощта след обаждане на тел. 112, че пред блок в жилищен квартал "Младост" има адска машина, която ще избухне всеки момент. Пазителите на реда светкавично пристигнали на мястото и започнали претърсване.

Бомба не била открита и уноформените вече обмисляли дали да не евакуират района. През това време обаче криминалистите установили, че по телефона се е обадил 71 годишен пенсионер от същия блок. Дядото се оказал познат на полицаите, тъй като и друг път звънял на спешния телефон, недолволен от шума в близко заведение. Сигналите му обаче не прекратили нощните дандании и дядото решил да действа по-твърдо, затова заплашил района с бомба. Полицаите прибрали белокосия менте атентатор в килия.

На дядото, чието име полицията не съобщи, ще бъде съставен акт. Срещу него е образувано и досъдебно производство за невярно телефонно повикване, създало фалшива тревога, за което го грозят до 2 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони