Над 10 000 души гледаха 3D шоуто "Величието на Асеневци" във Велико Търново

Над 10 000 души гледаха уникалното триизмерно мапинг-шоу с лазерни ефекти "Величието на Асеневци" в навечерието на Независимостта във Велико Търново. Спектакълът бе част и от събитията, посветени на 830-годишнината от въстанието на Петър и Асен и създадаването на Второто българско царство, чийто национален център е старата столица. Зрелищната атракция бе показана в 21 часа на 21 септември.

Арена на 3D шоуто бе фасадата на Държавната художествена галерия "Борис Денев", паметникът на Асеневци и пространството около него. Хиляди се стекоха от цялата страна в болярския град, за да гледат атракцията.

Спектакълът "Величието на Асеневци" е създаден през тази година върху основата на триизмерното мапинг-шоу, което бе сътворено през 2012 г. и доразвито през следващите две години. Новата и атрактивна аудио-визуална програма с 3D ефекти бе прожектирана за пръв път на празника на Велико Търново- 22 март.

Спектакълът бе обогатен с нови сцени и елементи. Концепцията на програмата, триизмерните ефекти, лазерната палитра и въздействащата музика напомнят както за прогласяването на Независимостта на 22 септември 1908 г., така и за славната епоха на Асеневци.

Нощното небе над старата столица бе озарено и от пищни илюминации. Финалът пък бе посрещнат с бурни овации, а някои от зрителите дори плачеха от възторг и възхищение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони