Предстои първата еднополова сватба в британското кралско семейство

Хашим Тачи: Време е за договор между Косово и Сърбия за помирение между двата народа

Президентът Радев: Сънародниците ни в Словакия дават прекрасен пример как България е отворена към света страна

Социалната пенсия за старост се увеличава с 4,60 лв. от 1 юли

“Левски” поема към Лихтенщайн на старта в Лига Европа

250 лева еднократна помощ ще получат 46 000 първокласници

Горски стражари погнаха берачи на липов цвят заради незаконна сеч

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 20 юни 2018 г.

Изтеглят от пазара български яйца заради птичи грип

Валери Симеонов заяви, че не е съгласен с оставката на зам.-министъра Росица Димитрова

Шофьор опита да подкупи полицаи с 50 евро

Вижте мотивите на БСП за вота на недоверие за “провала в политиката по сигурността”

Съдят габровка за укриването на над 236 000 лв. данък Търговката излъгала в данъчната си декларация

Зам.-здравен министър Светлана Йорданова: 18 хил. българи умират годишно заради фини прахови частици във въздуха

Наложиха 105 глоби за два дни на пешеходци в Търновско

Издадоха европейска заповед за арест на Назиф за убийството на Ани в Гърция

Гръцките съдебни власти са издали европейска заповед за арест на Назиф Мехмедов (Николай) във връзка с убийството на 4-годишната Ани Борисова, съобщи гръцкият таблоид Espresso, цитиран от grreporter.info.

Според източници, на които се позовава изданието неговото участие в убийството и унищожаването на трупа на 4-годишното дете се доказва както от резултатите от изследването на откритите в апартамента улики, така и от противоречията в показанията му.

Същите източници посочват, че присъствието на Николай в квартирата на Станислав в деня на убийството се доказва категорично от наличието на негов биологичен материал върху предмети, които са били използвани за укриването на трупа. Сред тях е и отпечатък от пръста му върху бутилка с белина, която била използвана за изчистването на кръвта на детето от стените, пода и мебелите.

В първоначалните си показания пред гръцките съдебни власти, които предоставил на гръцко-българската граница, Николай категорично отрекъл твърденията на родителите на Ани, че знае всички подробности около смъртта на детето, както и че се опитал да се възползва от това, като изнудвал Станислав Бакърджиев за пари.

Това заявил по време на допълнителните си показания бащата на Ани. Станислав Бакърджиев разказал пред следователката в Атина, че 30-годишният Николай му поискал пари, за да откупи мълчанието му. Същото заяви от затвора в Елеонас край Тива и майката на Ани – Димитрина Борисова. „Доколкото знам, приятелят му поискал от него 5000 евро. И го заплашил, че ако не му ги даде, той ще ми разкаже цялата истина. Николай знае всичко”, бе посочила Димитрина.

Николай (Назиф Ахмедов) бе призован да даде допълнителни показания по случая с убийството и унищожението на трупа на 4-годишната Ани на 2 юни. Той не се яви пред гръцкия следовател, вследствие на което гръцките съдебни власти изпратиха искане той да даде писмени показания до Районната прокуратура в Габрово.

Днес гръцкият таблоид Espresso публикува отговорите, които той е дал на изпратените от гръцките разследващи въпроси. Документът на Районната прокуратура в Габрово е с дата 23 юни 2015, а преводът му на гръцки език е препратен и до органа за съдебно сътрудничество на Европейския съюз Eurojust.

В допълнителните си показания свидетелят попада в противоречия не само в сравнение с показанията на уличения за убиец на детето Станислав Бакърджиев, но и със собствените си първоначални показания, посочва гръцкото издание.

Николай (Назиф) отхвърля напълно версията на Станислав, според който двамата са открили мъртвата Ани заедно и твърди: „Сутринта на 9 април 2015 се събудих около 11:00. Направих си кафе, изпих го и излязох да се измия. Исках да вляза в стаята на Станислав и детето, за да ползвам неговия парфюм, но вратата беше заключена. Малко след това излязох, за да отида на работа (…) Не съм виждал нито Станислав, нито детето (…) Не съм разбрал, че детето е мъртво”.

В друга част на показанията си Николай заявява категорично: „Не съм подбуждал Станислав да направи каквото и да е”.

На въпрос дали е отишъл в квартирата през вечерните часове на същия ден, той отговаря: „Отидох там към 22:00 – 22:30, но Станислав не ми позволи да вляза в апартамента. Каза ми, че майка му е там и не желае да ме види. Донесе сакото и багажа ми и ми ги подаде на стълбите отвън”.

По-надолу в показанията си обаче Николай казва, че е отишъл отново в квартирата, за да занесе цигари на Станислав. „Спомням си, че в петък между 00:00 и 01:00 часа отидох при Станислав. Бях жаден и влязох в кухнята. На електрическия котлон до мивката той вареше нещо странно в тенджера. Питах го къде е детето и ми отговори, че то е при майка си”.

Когато следователят го пита как обяснява наличието на отпечатъци от пръстите му върху бутилка белина, Николай отговаря: „Живеех в този апартамент и се грижех за хигиената в него”.

Той твърди, че е оставал сам с Ани няколко пъти и описва отношението си към нея по следния начин: „Докато живеех в апартамента имах обичайните отношения с детето. Грижех се за него, защото Станислав ползваше непрекъснато наркотици и през повечето време се намираше в наркотичен сън. Случваше се да отиде до магазина или да си купи доза наркотици и тогава ме оставяше сам с детето”.

В първоначалните си показания Николай бе посочил, че Станислав се държал агресивно с Ани. В допълнителните той посочва: „Имаше периоди, в които той се държеше много добре с нея. Имаше други периоди, в които ѝ се караше за много дребни неща, за това, че не яде храната си, че не му казва, че го обича, че цапа дрехите си (…). Пред мен не е бил агресивен. Може би с изключение на един случай, когато беше токова ядосан, че искаше да я изкъпе със студена вода”.

В очакване на ареста на Николай (Назиф Мехмедов) гръцките съдебни власти разследват всички версии около това какво точно се е случило с малката Ани, както и мотивите на всички замесени в случая лица. Изданието цитира източници, според които в петно кръв, което било намерено до матрака на детето бил открит биологичен материал на Ани, Николай и на още един мъж с неустановена до момента самоличност. Не е изключено това откритие да внесе пълен обрат в разкриването на начина, по който е било извършено ужасяващото престъпление, коментират от Espresso.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.