Братята Пулеви вдигнаха боксова академия за 1 млн. лв.

Германия се пренесе в България, поне що се отнася до боксовата академия на братята Пулеви. Кубрат и Тервел вдигнаха супермодерна школа, която е на площ 1000 кв. метра, а двамата са вложили близо 1 млн. лева лични средства.

Съоръжението в кв. „Хладилника“ разполага с всички екстри, необходими за пълноценна подготовка. Освен че ще има два ринга, залата разполага с фитнес, сауна, парна баня, кабинети за масажи, както и уреди за кондиционна тренировка. Там се намира и популярната гума от трактор, с която Кубрат работи върху силовата си подготовка. Реализацията на проекта, за който са ползвани водещи наши архитекти и дизайнери, е отнела повече от година.

„Правим го най-вече заради хората, да има къде да спортуват - каза Кубрат. - Академията е не само за деца, а и за по-големи, които искат да се развиват професионално. Дори и за такива, които искат да свалят килограми, да поработят върху оформяне на тялото си.

„За деца месечната вноска ще е 30 лева без ограничение на тренировките. Групите ще бъдат с не повече от 20 малчугани. Под името „Боксова академия Пулеви“ бъдещите състезатели ще участват и на републикански първенства. Занятията са поверени на Борислав Бояджиев, личен треньор на Тервел и помощник-наставник в националния ни тим. Той ще има и по-млади асистенти. Първите 6 деца вече взеха началните си уроци по бокс.

Една от залите ще се използва за латинотанци, където тренировките ще води звездата от „Денсинг старс“ Атанас Месечков. Ще има още групи за йога, пилатес, модерни и народни танци, балет.

Официалното откриване ще е след боя на Кубрат в Карлсруе на 17 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт