“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Известна адвокатка стана кандидат за съветник в листата на Лечков

Коалицията на кандидат-кмета на Сливен Йордан Лечков включи в листата си за общински съветници още един силен играч. Сливенската адвокатка Магдалена Данчева обяви, че влиза в изборната битка за местния парламент като представител на коалиция “Движение Обединени региони -ДОР”.

Адвокат Данчева е известна не само като добър юрист, а и с огромната деятелност на нейното сдружение “Брезичка”. През последните няколко години с доброволния труд на съмишленици и приятели и най-вече с личните средства на адвокат Данчева “брезичките” превърнаха в райски градини занемарени междублокови пространства в жилищните квартали на града, поставиха пейки пред блоковете и край големите булеварди, садиха цветя и дървета, почистваха, помагаха на нуждаещи се. “Приех поканата да участвам в тази листа, защото там партийното влияние е най-малко като че ли” – обясни решението си тя.

Предложения е имало и от други политически сили, но тя ги е отклонила. Амбицията й е като общински съветник да работи за нуждите на обикновения гражданин – чистотата в квартала му, озеленяването, безопасността на децата по улиците. “Разбрах, че досега съветниците са получавали около 1000 лева. Със сигурност ще дарявам половината от възнаграждението си в полза на подобни каузи” – каза тя.

За работата на Магдалена Данчева с нейната “Брезичка” вестник “Труд” е писал многократно. Последният жест на неуморната адвокатка трогна до сълзи семейството на съименичката й Магдалена, от ромския кв.”Надежда”. Младата майка на две деца изкара оценка 5,25 на приемния изпит и вече е първокурсничка в Медицинския колеж в Сливен. Адвокат Данчева й дари 400 лева, с които първата студентка на 15-хилядното ромско гето плати таксата за семестъра си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете