Известна адвокатка стана кандидат за съветник в листата на Лечков

Коалицията на кандидат-кмета на Сливен Йордан Лечков включи в листата си за общински съветници още един силен играч. Сливенската адвокатка Магдалена Данчева обяви, че влиза в изборната битка за местния парламент като представител на коалиция "Движение Обединени региони -ДОР".

Адвокат Данчева е известна не само като добър юрист, а и с огромната деятелност на нейното сдружение "Брезичка". През последните няколко години с доброволния труд на съмишленици и приятели и най-вече с личните средства на адвокат Данчева "брезичките" превърнаха в райски градини занемарени междублокови пространства в жилищните квартали на града, поставиха пейки пред блоковете и край големите булеварди, садиха цветя и дървета, почистваха, помагаха на нуждаещи се. "Приех поканата да участвам в тази листа, защото там партийното влияние е най-малко като че ли" - обясни решението си тя.

Предложения е имало и от други политически сили, но тя ги е отклонила. Амбицията й е като общински съветник да работи за нуждите на обикновения гражданин - чистотата в квартала му, озеленяването, безопасността на децата по улиците. "Разбрах, че досега съветниците са получавали около 1000 лева. Със сигурност ще дарявам половината от възнаграждението си в полза на подобни каузи" - каза тя.

За работата на Магдалена Данчева с нейната "Брезичка" вестник "Труд" е писал многократно. Последният жест на неуморната адвокатка трогна до сълзи семейството на съименичката й Магдалена, от ромския кв."Надежда". Младата майка на две деца изкара оценка 5,25 на приемния изпит и вече е първокурсничка в Медицинския колеж в Сливен. Адвокат Данчева й дари 400 лева, с които първата студентка на 15-хилядното ромско гето плати таксата за семестъра си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони