Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Красимир Каракачанов: България може да се обяви срещу бежанските квоти

„Това е поредната стъпка, която показва абсолютната неадекватност на европейските лидери. Кризата не е бежанска, това не е криза на нелегалната имиграция. Това е европейска криза и тя не съществува от вчера и от днес, тя е от няколко години. Видя се, че лидери в Европа няма”, коментира пред Нова телевизия Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

„Приемането на нови бежанци и обявяването на война срещу трафикантите, създаването на хуманитарни коридори през Балканите, са временни решения. Те не изкореняват истинската причина за кризата в Сирия. В Сирия има война, затова хората идват насам. Минаха близо пет години от кризата в Сирия. Броят на сирийските бежанци в Труция в края на първата година беше 8000. Сега са близо 2 милиона души. След руската военна намеса тези хора нямат надежда, че тази криза ще свърши. Когато избухна кризата в Сирия, нямаше „Ислямска държава”. Тя е резултат от военните действия в страната. Решението трябва да стартира в Сирия, а не в Европа”, обясни сирийският журналист Нидал Хлайф.

„Тук няма добри и лоши големи сили”, коментира още Каракачанов. Според него голяма част от хората, които са част от „Ислямска държава” бяха подготвени във военни лагери в Турция. И заключи: „Европа трябва да формулира кой е проблемът”.

„Бежанската криза е израз на проблема на международната общност да намери изход от кризата в Сирия. Ако бяха решили тази криза, нямаше да се наложи на Европа да приема толкова много бежанци. САЩ и Русия имат ключови роли в Сирия, но няма яснота кой ще управлява Сирия, след свалянето на Башар Асад”, коментира журналистът Нидал Хлайф.

Според Красимир Каракачанов България може да се обяви срещу бежанските квоти.

„Обама и Путин трябва да намерят решение на този проблем. Трябва да се намерят буферни зони, в които под международна опека, бягащите мигранти да бъдат настанявани и защитавани”, заяви още Каракачанов и прогнозира, че тази бежанска криза е „провала и края на кариерата на Меркел”.

По думите на журналиста Нидал Хлайф този „политически процес може да продължи две години”. Според него най-доброто решение на този етап е създаване на зони за сигурност в Северна и Южна Сирия, където да се настанят хората, бягащи от войната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете