Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Търново чества Китайската Нова година

Велико Търново официално ще отбележи Китайската Нова година през февруари 2016 г с разнообразна и атрактивна програма. Това стана ясно след среща между заместник-кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова и съветника по културните въпроси в Посолството на Китай у нас Ин Яли. Дискусията бе трета подред и очерта основните насоки на бъдещото събитие. Подготовката му започва още през идния месец.

“Досега в България Китайската Нова година е чествана официално само в София и Варна. През февруари 2016 г. в старата столица ще гостува ансамбъл от азиатската държава, в който участват над 40 души”, информираха от общинската управа.
В програмата ще бъдат включени музикално-танцувална част, циркови и акробатични номера, както и особено атрактивни “Лъвови танци”. Предвидени са също изложби и представяне на традиционни източни занаяти.

Официалното отбелязване на Китайската нова година бе договорено още през март след разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и дипломатически представители на азиатската държава в България.

“Събитието ще бъде включено в културния календар на общината. Основни организатори са кметството и китайското посолство”, допълниха от общинската администрация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете