Шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски: 500 са загиналите при пътни произшествия за тази година

Пътна полиция" подкрепя всякакви инициативи насочени към подобряване на пътната обстановка, както и превантивни кампании. Това каза комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП по време на пресконференция във връзка със старта на кампанията "Шофирай отговорно и толерантно", съобщи "Фокус".

"За тази година има общо 5 245 тежки ПТП, 500 загинали, 6521 ранени. В сравнение с миналата година отчитаме увеличение на пътните инциденти със 149, загиналите са с 26 повече, а ранените - 235. От началото на месец септември 55 са загинали и 540 са ранени", заяви Рановски.

Той посочи, че кампанията "Шофирай отговорно и толерантно" е насочена към младите хора между 18 - 25 години.

"Всички разбирате, че усилията, които полагат от МВР и ведомствата не могат да дадат резултат, ако не са общи, целенасочени, последователни. Надяваме се след време да намалим този резултат и пострадалите при ПТП", уточни Бойко Рановски.

Той подчерта, че основната причина за пътните инциденти са нарушенията на водачите - над 96 % от катастрофите. "За 8 месеца имаме 444 загинали, от които 226 са водачи на автомобили, 132 са пътници и 86 пешеходци", добави Бойко Рановски. Той допълни, че статистиката за броя на загиналите пешеходци също е тревожна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини