Шеф на катедра и доцент по маркетинг са кандидати за ректор на академията в Свищов

Двама са кандидатите до момента за ректор на Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов. За поста ще се борят ръководителят на катедра "Финанси и кредит" проф.д-р Андрей Захариев и преподавателят по маркетинг доц.Иван Марчевски. В продължение на два мандата свищовския ВУЗ се управляваше от скандалния ректор проф.Величко Адамов, който наскоро бе изпратен в пенсия с отнети привилегии като собствен кабинет в учебното заведение и пожизнена заплата, които сам си беше определил.

Повторно провеждане на избори в Стопанската академия тази година се наложи, след като вотът на 28 май, с който бе провъзгласена за ректор 35-годишната проф.Теодора Димитрова, бе обявен за нелигитимен заради допуснати нарушения. В началото на юни министърът на образованието проф.Тодор Танев назначи служебен ректор на учебното заведение.

Една от задачите на временно изпълняващия длъжността проф.Иван Върбанов е да организира провеждането на избори за ръководство на академията.
"В последната седмица на октомври или в първите дни на ноември ще бъде сформирано Общото събрание. Изготвени са вътрешни правила за предстоящия вот, който е предоставен за обсъждане по катедрите. Предстои да бъде сформирана и Централна избирателна комисия, която да извърши техническата подготовка на изборите", разясниха от Стопанската академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини