Задържаха клошар, предизвикал пожар във Велико Търново

51-годишен мъж от Велико Търново е задържан за предизвикване на пожар. Злодеянието било извършено в 8,15 часа миналия петък. В полицейското управление в старата столица бил получен сигнал за огнената стихия, която бушувала на метри от ведомството.

Изпратените на мястото екипи на полицията и пожарната бързо потушили пламъците и установили виновника за инцидента. Оказало се, че в злополучната сутрин Д. Д., известен на полицията и осъждан е запалил огън под тераса на апартамент. Пламъците обхванали и изпепелили ролетна щора на един от прозорците.

Служители на полицейското управление в Свищов пък разследват пожар в района на помпената станция на село Морава. Сигнал за инцидента бил подаден в 18,45 часа във вторник.

При извършения на мястото оглед е установено, че огънят е пламнал в обработваема земя, в която се извършвала подмяна на участък от напорен водопровод на село Драгомирово. В следствие на пожара са изгорели около 100 метра полиетиленови тръби, собственост на изпълнителя "ВиК"- Свищов. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони