Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Партиите и медиите без враждебна и дискриминационна реч в предизборната кампания

Всички партии в парламента без “Атака” и водещи национални медии подписаха споразумение за предотвратяване на враждебната и дискриминационна реч в публичното пространство в хода на предизборната кампания.

Инициатори на споразумението, което бе подписано и от вестниците “Труд” и “24 часа”, са 12 медийни и неправителствени организации. Сред тях са Съветът за електронни медии (СЕМ), Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), Съюзът на издателите в България (СИБ), Съюзът на българските журналисти (СБЖ) и Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) и др.

С подписването на документа партии и медии се ангажират, че ще се придържат към високи стандарти в политическата комуникация и ще отдават приоритет на уважението към различието и към достойнството на опонента.

При подписването председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е убеден, че журналистите и медиите също ще се придържат към това, което подписват депутатите.

„ГЕРБ ще бъде изключително толерантна. Ако имаме партньорство от страна на другите политически опоненти, ще покажем едно друго лице на партиите в България”, посочи Цветанов.

Атанас Мерджанов от ПГ на БСП лява България подчерта, че за БСП това усилие е традиционно и ще се придържат стриктно към него с ясното разбиране, че българското обществото трябва да има избор за политика.

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че под това споразумение подписът му като председател на ДПС ще стои неоспоримо естествено.

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски заяви, че РБ при всички случаи смята, че един толерантен и спокоен тон е нещо изключително важно за България.

Полина Карастоянова от ПГ на Патриотичния фронт посочи, че от ПФ подкрепят тази инициатива, водени от убеждението, че истината трябва да звучи нецензурирана и нережисирана.

Съпредседателят на ПГ на Българския демократичен център Красимира Ковачка заяви, че от БДЦ се надяват, че в местните избори медиите ще създадат обстановка на комфорт, така че кандидатите за местната власт да представят своите програми и идеи, защото обективното отразяване помага на избирателите за правилния избор.

Председателят на ПГ на АБВ проф. Борислав Борисов заяви, че още в началото са призовали към диалог, разбирателство.

Споразумението бе подписано и от кандидатът за кмет на София от коалиция “Сердика” – Георги Кадиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете