Луда гонка и схватка с полицията: Разбиха столична банда от крадци на цигари в Пловдив

Гастрольорите оказали яростна съпротива на служителите на реда под тепетата

Столична банда, извършила серия от кражби на цигари из цялата страна, бе заловена от служители на Областна дирекция на МВР-Пловдив след луда гонка и тежка схватка с престъпниците. Те не се подчинили на разпорежданията на униформените и оказали яростна съпротива на органите на реда, което довело до използване на полицейски помощни средства.

Служителите на Криминална полиция и Специализираните полицейски сили щракнали белезниците на Г.И. (33 г.), Б.Н (42 г.), А.И. (31 г.), Т.Р. (25 г.), Л.И. (44 г.) - всички от София в неделя вечерта. По-късно на Централна жп гара-Пловдив, непосредствено преди да се качи във влак за София, бил задържан още един съучастник на петимата - Л.И. (на 20 г.), също от столицата. Образувани са досъдебни производства и срещу въпросните лица е взета мярка за неотклонение - задържане за 72 часа. Предстои документиране на цялостната престъпната дейност на столичната банда от разследващите полицаи и докладване на материалите в Районна прокуратура-Пловдив.

По първоначални данни шестимата са извършители на престъпни посегателства на територията на цял България. Около 23.30 часа в неделя членовете на групата били забелязани да се придвижват с автомобили "БМВ" и "Ауди" по околовръстния път на Пловдив в посока Асеновград. Те се отклонили в черен път и укрили едната кола, а на другата монтирали откраднати предната вечер регистрационни табели. След кражба на цигари от търговски обект в квартал "Запад" в Асеновград и оттеглянето на групата, криминалистите предприели незабавни действия по задържането им. От Главна дирекция "Национална полиция" оказали съдействие при обиските и претърсванията на адресите, обитавани от членовете на бандата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право