“Левски” би “Верея” с резервите, лоша вест за Делио Роси

Таекуон-До клуб “Фолкън” с модерна зала в парк „Македония“

Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг-север

Британец поиска да се ожени за любимото си ястие, от ресторанта приеха

77-годишна жена убита в момчилградско село Задържан е неин съселянин, който се бил заключил в къщата си

Църква благославя пиенето на алкохол

Рафаел Надал спря Григор Димитров на полуфинала в Монако

95% от населението на света диша мръсен въздух

Почина бащата на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева

Над 170 кучета са осиновени в общинските приюти в София през 2018 г.

Елена Кучкова тайно роди момиченце Плеймейтката крие мъжа до себе си

Арменските служби предотвратиха серия терористични актове

ГЕРБ преизбра общински лидер в Бургас

Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

Инвестиции за 65 млн. лв. възродиха Павликени

Инвестиции от над 65 млн. лв. през последните 4 г. съживиха Павликени. Средствата за възраждането на общината бяха привлечени по европейски и други донорски програми от кмета инж. Емануил Манолов и неговия екип. Със значимите вложения и с упорита работа градът вече е обновен, спокоен и модерен.

Промяната се свързва с мащабна строителна програма. Обновен площад, изграждане на градската пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор, нови социални центрове за деца, напълно санирани училища и детски градини обслужват жителите на античния град. Равносметката включва още рехабилитация на една трета от общинската пътна мрежа. Готови са проекти и за останалите трасета.

“През този мандат бяха изградени множество спортни обекти. Павликени има нов покрит плувен басейн, спортен комплекс с игрища и тенис кортове, напълно бе обновен градският стадион “Ганчо Панов”, а към него бе изградена и нова спортна база. Жителите в 4 населени места имат нови фитнес площадки на открито, комбинирани с детски кътове. Други 3 детски площадки бяха открити преди дни”, изброява инж. Емануил Манолов.

До дни в Павликени започва подмяната и на водопровода. Изкопи няма да има, ще се използва най-съвременна технология с хоризонтално сондиране и полиетиленови тръби с висока плътност. “Павликени живее своя ренесанс. В града се строи повече откогато и да било”, казва с гордост инж. Манолов.

Предстои реализирането на мащабни проекти и през следващия мандат. Готови са разработките за обновяване на зоопарка и разширяването му с още 4 дка. Модернизирането на Общинския пазар е друг приоритет за следващия мандат. Общината има съвременна концепция за изграждане на такава архитектурно-функционална структура с естетически издържан дизайн, която да превърне пазара в социален, развлекателен и търговско-обслужващ център.

“Въвеждането на мерки за енергийна ефективност в сградата на МБАЛ-Павликени също трябва да стане реалност в най-скоро време, всички тръжни процедури са проведени”, уточнява инж. Манолов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.