Облаци и дъжд в четвъртък

През следващото денонощие облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни, на места - интензивни, превалявания от дъжд. Почти без валежи ще остане в северозападните райони от страната. Минималните температури ще са между 12° и 17°, а максималните ще са предимно между 21° и 26°, в София – около 21°. Това съобщи за Фокус Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието ще бъде предимно облачно и с валежи. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са 20° - 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и превалявания от дъжд, на места интензивни. Ще духа слаб западен, по високите и открити части - до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В петък, след временно разкъсване и намаление, от запад облачността отново ще се увеличи. На места в Западна България ще има валежи, в отделни райони интензивни и значителни по количество. В източната част от страната ще се усили вятърът от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 12° и 17°, максималните – между 23° и 28°.

През почивните дни ще се задържи облачно с превалявания. В събота на повече места и повече по количество ще са валежите в западната и централната част от страната, в неделя преваляванията ще са главно в източните и южните райони. В неделя и вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен, с него ще започне да прониква по-хладен въздух и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето