Волейболистите с половин ден почивка за награда

Националите по волейбол получиха вчера половин ден почивка като награда за сериозното отношение на предишните тренировки. Ден по-рано треньорът Пламен Константинов обеща на момчетата да отмени следобедното занимание в сряда, ако остане доволен от усърдието на играчите. И те заслужиха свободно време.


Отборът напуска лагера в Правец утре и продължава подготовката си за европейското първенство в София. В събота пристига тимът на Словакия, срещу който нашите ще играят две контроли - в неделя в зала „Христо Ботев“ и на следващия ден в „Арена Армеец“. След тези мачове ще отпадне един състезател, като твърде вероятно е това да бъде Боян Йорданов, който все още не може да се възстанови напълно след операция.


Докато си почиваха вчера, националите разбраха и съперниците си на олимпийската квалификация в Берлин (5-10 януари), в която ще играят първите 7 в европейската ранглиста и домакинът - битката ще е жестока. За едно място българите ще спорят с олимпийския шампион Русия, световния първенец Полша, победителя в Световната лига Франция, финалист в този турнир Сърбия, домакина Германия, Финландия и Словакия. Възможни са промени след европейското, но са малко вероятни. Вторият и третият отбор от Берлин добиват право да гонят квота с последния влак - световната квалификация в Япония през месец май 2016 г. Тогава отново ще участват 8 държави, като ще се разиграват 3 олимпийски квоти, но едната е гарантирана за най-предно класиралият се тим от Азия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт