Мъж отвлече камион с 35 тона царевица в Шуменско

Мъж поиска да започне работа като шофьор към транспортна фирма, натовари камион с 35 тона царевица, укри се и я продаде. Служители на полицейските управления в Шумен и Нови пазар са задържали 36-годишният Ивайло М. от софийското село Божурище за обсебване на товарен автомобил.

До издирването се стигнало след като собственика на превозваческата фирма на 31 г. от Варна потърсил съдействие от полицията в понеделник. Той обяснил, че предния ден при него дошъл мъж, който искал да започне работа като шофьор. Не представил никакви документи. Позволили му да спи в кабината на товарния автомобил "Скания", а на другия ден трябвало да подпишат договор. Тогава обаче от камиона нямало и следа. Непознатият, за който вече е ясно, че нямал шофьорска книжка, отишъл до село край Дулово. Натоварил 35 тона царевица в ремаркето, но после се покрил. Униформените намерили возилото с празно ремарке в землището на шуменското село Черенча. Открили и пишман шофьора и го арестували.

С постановление на районен прокурор той е задържан за 72 часа и е започнато досъдебно производство. Изяснено е, че царевицата е била продадена светкавично от Ивайло на добра цена. В досието му имало 4 висящи дела за измама и кражби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони