Мечок от Благоевград, нежелан в Айтос, може да забремени "дамите" им

Две мечки от Благоевградския зоопарк, които са временно на гости в Айтос, вече трябва да си ходят, а никой не ги търси. Преди началото на лятото те били докарани в Айтос, докато трае ремонтът на зоопарка им в Благоевград.

"Майка и син са, надяваме се до края на октомври колегите да си ги вземат обратно, защото нямаме повече клетки за мечки, а и договорката беше такава", казаха пред "Труд" айтозлии. В техния зоопарк също има мечки и то три. И трите са женски- Мия Росица и Елена. Мъжкият мечок от Благоевград вече е голям и в разплодна възраст, но тъкмо затова служителите не го пускат при дамите, за да не ги заплоди. "Няма къде да сложим нови мечета, претъпкани сме", обясняват те.

На всичко отгоре благоевградските мечки не били големи чистофайници. Щом дошли на гости, те се застопорили в клетката си и не искали да излизат в санитарното помещение, за да бъде почистена "хотелската им стая". Със зор служителите на Айтоския зоопарк ги възпитали да се научат да напускат клетката, за да бъде почистена.

Малки паунчета и фазани са се родили през лятото в Айтос. Освен това вече е поправен конфузът с щраусите. На мъжкия щраус Станимир бе доведена дама- Офелия, дарена от бизнесмен. Когато поотрастна обаче, се оказа че Офелия е мъжки щраус и бе прекръстена светкавично на Офелчо. С усилия и търсене е бил намерен трети щраус- със сигурност дама, който бил докаран на мъжкарите, за да спаси положението и разбитото сърце на Станимир. При тези птици полът се познава при оперяването и затова тъй като Офелчо бил донесен едва на няколко месеца, станало объркването, обясниха тогава вещи в бранша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони