Гръцки опозиционен лидер за спора за името на Македония: Двайсет години живеем с този нерешен въпрос, ще можем още 2-3 години

Продадоха на търг бутилка френско вино от 1774 г.

Руски военни са загинали при нападение на бунтовници в Сирия

Тоневи – едно обикновено семейство с пушки на рамо Сливенци пазят традициите в клуб „Традиция”

Хроничната миелоидна левкемия вече не е смъртоносно заболяване

До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в МБАЛ Ловеч

Гришо победи египтянин на старта на “Ролан Гарос”

Съдът отхвърли корекционна фактура за 1 298 лв. ток

Португалската легенда Маниш ексклузивно пред „Труд“: Роналдо няма свободно време, всичко е футбол

Откриват сезона заедно с нов път към Слънчев бряг Хотелиери: Нашите кадри бягат, но и ние сме интересни за много нации

Отмениха полетите на хиляди пътници на лондонското летище “Станстед” заради гръмотевична буря

Александър Вучич прогнозира, че Македония и Албания няма да получат нищо повече от похвала за напредъка в реформите

България е извън европрограмата за борба срещу биотероризма

В сериала „Сестри” връзката не е само родствена

Вижте как Натали Трифонова играе сиртаки (ВИДЕО)

Мария Календерска и британският външен министър обсъдиха проблема с бежанците

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска обсъди с външния министър на Великобритания Филип Хамънд проблема с нелегалните имигранти в Европа. Тя бе представена на външния министър лично от големия приятел на България и зам.-председател на европейските консерватори Джефри Ван Орден по време на коктейл в чест на Хамънд, организиран от председателя на групата на ЕКР в ЕП Сайед Камал. На коктейла официален гост по покана на британските консерватори бе и евродепутатът Николай Бареков,  съобщиха от “България без цензура”.

Календерска запозна британския външен министър с идеите в програмата си във връзка с бежанската вълна и изтъкна, че и на България й трябва такава ясна позиция по отношение на нелегалните имигранти, каквато е позицията на неговата страна. Припомняме, че Великобритания е с една от най-строгите политики към нелегалните имигранти в Европа. Кандидат-кметът за София подчерта, че в България 1 200 000 пенсионери живеят под прага на бедността, докато издръжката на бежанците е два пъти повече, отколкото правителството ни е успяло да отдели на тези хора.

Припомняме, че и евродепутатът и лидер на “България без цензура” Николай Бареков нееднократно изрази позицията си, че е изключително разочарован от това, че при гласуването в Европейския съвет България не подкрепи Вишеградската четворка в противостоенето на квотното разпределение на бежанците.

Британският външен министър от своя страна признал, че макар страните ни да са с много различни стандарти, имат сходни позиции по отношение на бежанската вълна, нелегалните имигранти и справянето с проблема. Той е споделил също, че е разговарял по този проблем с българския външен министър Даниел Митов, когото считал за свой приятел.

Бежанците, които идват от Африка през Либия в Италия, се надяват да получат по-висок стандарт на живот. Естествено е всички да искат да живеят и работят в Европа, след като са чули за 2 хиляди евро на месец и за съвършена здравна и социална система, но ние не можем да приемем всички икономически имигранти, е казал Хамънд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.