Мария Календерска и британският външен министър обсъдиха проблема с бежанците

Кандидатът за кмет на София Мария Календерска обсъди с външния министър на Великобритания Филип Хамънд проблема с нелегалните имигранти в Европа. Тя бе представена на външния министър лично от големия приятел на България и зам.-председател на европейските консерватори Джефри Ван Орден по време на коктейл в чест на Хамънд, организиран от председателя на групата на ЕКР в ЕП Сайед Камал. На коктейла официален гост по покана на британските консерватори бе и евродепутатът Николай Бареков,  съобщиха от "България без цензура".

Календерска запозна британския външен министър с идеите в програмата си във връзка с бежанската вълна и изтъкна, че и на България й трябва такава ясна позиция по отношение на нелегалните имигранти, каквато е позицията на неговата страна. Припомняме, че Великобритания е с една от най-строгите политики към нелегалните имигранти в Европа. Кандидат-кметът за София подчерта, че в България 1 200 000 пенсионери живеят под прага на бедността, докато издръжката на бежанците е два пъти повече, отколкото правителството ни е успяло да отдели на тези хора.

Припомняме, че и евродепутатът и лидер на "България без цензура" Николай Бареков нееднократно изрази позицията си, че е изключително разочарован от това, че при гласуването в Европейския съвет България не подкрепи Вишеградската четворка в противостоенето на квотното разпределение на бежанците.

Британският външен министър от своя страна признал, че макар страните ни да са с много различни стандарти, имат сходни позиции по отношение на бежанската вълна, нелегалните имигранти и справянето с проблема. Той е споделил също, че е разговарял по този проблем с българския външен министър Даниел Митов, когото считал за свой приятел.

Бежанците, които идват от Африка през Либия в Италия, се надяват да получат по-висок стандарт на живот. Естествено е всички да искат да живеят и работят в Европа, след като са чули за 2 хиляди евро на месец и за съвършена здравна и социална система, но ние не можем да приемем всички икономически имигранти, е казал Хамънд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини