Баба и дядо от Нова Загора изгоряха с пари за 6 климатика

Възрастни съпрузи на 83 и 87 години от Нова Загора изгоряха с всичките си спестявания от 3 250 лева заради климатици, които уж синът им трябвало да купи. Старците са станали поредна жертва на ало-измамници - съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Странното в случая е, че са се доверили на телефонното обаждане от непознат, след като многократно са били информирани от участъковия полицай за опасностите от подобни измами.

Този път престъпниците са съкратили сценария на познатата схема с искането на капаро за закупуване на скъпа техника. Вместо, както обикновено, най-напред да се обади мнимия внук или мнимия син на потърпевшите, на домашния им телефон направо позвънил "служител в магазин за техника". Той заявил, че синът им поръчал 6 климатика, които вече са доставени, но все още не са платени. За да не върне климатиците обратно, "магазинерът" поискал 8 хил.лева. Старците заявили, че имали по-малко пари. Но измамникът веднага ги успокоил, че сумата е достатъчна за капара. Бабата и дядото си съобщили адреса, на който минути по-късно пристигнал посредник и прибрал пачките. Схемата проработила, защото синът на възрастните хора наистина се занимавал с бизнес. Вероятно от притеснение те не се сетили да се чуят с него преди да дадат всичките си пари.

От ОД на МВР-Сливен за пореден път предупредиха възрастните граждани да не се доверят на обаждания от непознати хора на домашните им телефони и да не дават пари на ръка. Служителите на реда препоръчаха още те да не крият от децата си какви спестявания имат и да държат парите си в банка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони