Миков: Освен ГЕРБ опонент на БСП са сделките за властта

Не само ГЕРБ е опонент на БСП на местния вот на 25 октомври. Столетницата ще се бори и срещу „друг враг“ - сделките заради властта, които се проектирали от национално на местно ниво и се материализирали чрез достъп до парите от еврофондовете. Това стана ясно от думите на соцлидера Михаил Миков, който близо час надъхваше червените кандидати за кметове за предизборната кампания, която стартира в петък.

Макар че разкритикува АБВ, който искали не техният резултат да е добър, а този на БСП да е лош, Миков не ги определи като опоненти.

„БСП остана единствена опозиция - не се изкушихме от договорки, макар да имаше примамливи предложения“, заяви Миков, без да дава обяснения за какво става въпрос. Той коментира „безпринципните коалиции“ при гласуването на поправките в конституцията или дълга от 16 млрд. лв.

Основната заръка към червените кандидати за кметове и съветници е „да бъдат искрени с хората“ и да не обещават неща, които не могат да изпълнят.

Очакванията не са за честни избори, да си кажем честно, обобщи Миков. Според него 30-часовият срок за отчитане на резултатите от изборите дава почва за манипулации и подмяна на вота.

БСП излиза на изборите с гордо вдигната глава, заяви Миков. Той призна за изборния крах м.г., но отчете политическо укрепване на левицата.

„Листите са регистрирани, време е крамолите и стиснатите зъби да приключат, защото сме заедно и в един екип. Лоялността и работата за партията се доказват най-вече в кампаниите. И то с действия, а не с думи. Всеки има амбиции, но трябва да има разбиране и за партийна солидарност“, заяви Миков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини