Кабинетът дава 68 дка за спорт в София

Ресорното министерство ще преотдава имота

Правителството предостави на Министерството на младежта и спорта три имота - публична държавна собственост, с обща площ 68 дка. Терените и сградите в местността Къро в столичния район “Младост” са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Мотивът на министрите за решението е “възможност за оформяне на обособен комплекс със зони за спорт и отдих, необходими за укрепване на здравето, физическата активност и масовото практикуване на спорт”.

Идеята е теренът да бъде отдаден на трети лица, които имат интерес да инвестират в спорта и отдиха, поясниха от спортното министерството. Още нямало решение дали теренът ще се отдава под наем, на концесия или под формата на публично-частно партньорство. Оттам не потвърдиха, но и не отрекоха към този имот да има интерес от българската футболна звезда Димитър Бербатов. От години сегашният нападател на ПАОК търси имот в централната част на София, за да изгради своя детска футболна академия.

През 2013 г. Бербатов и мениджърът му Емил Данчев представиха пред Столичната община проекта. Те имаха желание да стопанисват конна база в Борисовата градина.

Според предварителните плановете в школата на Бербатов ще тренират поне 100 деца. Академията ще има 3 отбора, които ще участват в детско-юношеските първенства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини