Културистът от Тополи се закла със стъкло (обзор)

Културистът Емил Скорчев, осъден на 25 г. решетки за убийството на съпругата си Керанка, сложи край на живота си година след извършеното от него зверство. В 10 ч вчера надзиратели от Варненския затвор открили 33-годишния мъж, потънал в локва кръв. Извиканите спешни медици само установили смъртта му. Скорчев издебнал момент, когато бил сам в килията. Изкъртил стъкло от прозорче и си прерязал сънната артерия, научи "Труд". За инцидента потвърдиха от Варненската окръжна прокуратура. Оттам уточниха, че по случая е заведено досъдебно производство.

"Най-сетне постигна своето. Дано на небето се успокои", коментираха служители от затвора, според които якият мъж с прякор Касапина за няколко месеца направил поне 5 опита да сe самоубие.

Първият бе веднага след като като затри 28-годишната си жена посред бял ден на метри от гробищния парк в с. Тополи. На 21 септември м.г. пред очевидци той наръга 12 пъти Керанка. Кървавата драма се разиграла, след като по пътя за гробищата Керанка съобщила на Емил, че го напуска. Във фамилния бус той извадил нож. Ужасена, младата жена хукнала навън, но Касапина я догонил и започнал да я мушка, където свари. Минувачи опитали да се притекат на помощ, но били отблъснати от двата питбула на семейството, които били в автомобила. След като Керанка издъхнала, Емил се пробол с ножа. След престой в болница той прекара известно време в психиатрия, където също пробвал да сложи край на живота си. Експертиза установи, че Емил страда от шизоидно разстройство, провокирано от редовен прием на анаболи, стероиди и ефедрин, но е вменяем. През април шампионът по културизъм получи доживотна присъда от Варненския окръжен съд. През сълзи той си призна стореното зверство и процесът мина по съкратения ред, наказанието бе редуцирано до 25 г.

Че не иска да живее, Скорчев обяви във финалните си думи и пред съда. На заседание през юли той сам заяви, че иска смъртна присъда.

"И тя ще ми е малко. Всичките ми близки са мъртви по моя вина. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Не искам милост, а да ми определите смъртна присъда или да ме пратите там, където изпълняват такива", призова магистратите Касапина. Според вещите лица действията на Скорчев били резултат от чувството му на вина, но демонстративният им характер целял съчувствие и по-приемлив режим зад решетките. В крайна сметка Варненският апелативен съд потвърди през юли решението на окръжните магистрати и Скорчев трябваше да прекара следващите 24 г. в килия. От тях той изтърпя само два месеца, преди да успее да сложи край на живота си.

Предистория на убийството: Съпрузите се скарали за парите на тъщата

Престъпление, извършено от Емил и Керанка, е причината отношенията между съпрузите да се обтегнат и да стигнат до фаталната разпра край гробищата в село Тополи.

3 години младите живеели при бабата на Емил - Еленка,в добричкото село Поручик Гешаново.

През февруари 2014 г. възрастната жена починала. Безработните съпрузи обаче не я погребали, а заровили тялото й в мазето на къщата. Пред съседите твърдели, че заминала на гости.

Така продължили да получават пенсията й, като паралелно изтеглили спестяванията й от над 40 хиляди лв. Трупът в зимника обаче нагнетил напрежение между двойката.

Керанка не издържала и решила да напусне буйния си мъж, който често я пердашел. След убийството й Емил сам обяснил на разследващите къде и защо е заровил баба си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право