Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Доставят 50 трамвая в София през следващите две години

В рамките на следващите около 2 години общо ще бъдат доставени над 50 трамвая в София по различни схеми за финансиране. Това каза Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община пред БНТ.

По думите на Христов, вече има нова процедура за доставка на още трамваи. „Проектите за ремонта на ул. „Граф Игнатиев” бяха представени още преди няколко месеца от екип архитекти, които разработват няколко зони в градската територия. Те се финансират с техническа помощ по ОП „Регионално развитие” именно с цел да можем през новия програмен период да кандидатстваме за финансиране за тяхната реализация”, обясни Христов.

„Имаше доста обществени обсъждания, в медиите бяха широко отразени всички идеи на екипа архитекти, които разработват тези градски зони. Част от мненията в хода на обсъжданията бяха приети, включително и по отношение движението на трамвая”, посочи той. По думите му, е имало идеи както да бъде изцяло премахнат трамвая, така и да бъде цялостно запазен. Според зам.-кмета трамваят е много важен като транспортна връзка. „От друга страна традиционно в централната градска част имаме трамвайно движение и това е нещо, което смятаме, че трябва да бъде запазено”, категоричен е той.

„Тишината идва от новото трамвайно трасе, от неговото техническо състояние и именно това е една от причините, която ни кара да се съсредоточим върху реализацията на проект за цялостна модернизация на ул. „Граф Игнатиев”, което включва полагане на настилки, основен ремонт на канализация, водопровод, електропреносни мрежи, ново трамвайно трасе с нови системи за обезшумяване, намаляване на вибрациите, нови трамвайни мотриси по подобие на тези, които вече доставихме и са в експлоатация по трамвайна линия N 7”, уточни Христов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.