Николай Цонев патентовал имената на "Патриотичен фронт", "Движение 21" и "Глас народен"

Бившият военен министър и лидер на партия "Нова алтернатива" Николай Цонев е подал заявления за патент на имената "Патриотичен фронт" на Валери Симеонов, "Движение 21" на Татяна Дончева и "Глас народен" на Светльо Витков.

Пред БиТиВи Цонев аргументира действията си като каза, че който нямал административен капацитет да си запази името, не трябвало да управлява, визирайки Патриотичния фронт.

Той е предупредил за това председателя на Народното събрание Цецка Цачева и добави, че въпросните партии не могат да използват имената без неговото разрешение. Цачева е отговорила, че имената на партиите не са от правомощията на председателя на парламента.

Цонев е запазил името "Патриотичен фронт" в Софийски градски съд на 30 януари срещу 50 лева и е подал заявление в патентното ведомство. Промишленият дизайн също е запазен на ниво Европейски съюз. Цонев е уведомил за действията си Валери Симеонов и ЦИК, но не уточни защо е запазил и другите две марки.

"Аз нямам намерение да създавам партия "Патриотичен фронт". Аз съм председател на политическа партия "Нова алтернатива" и хората в нея смятат, че патриотите са тези, които обичат държавата си, а не тези, които насаждат етническа омраза", заяви той.

Валери Симеонов коментира, че действията на Николай Цонев са "объркани" и "несериозни".

"Наистина ли мислите, че той от патриотични подбуди иска да придобие знака на НФСБ? Наистина ли смятате, че не става въпрос за опит за рекет? За пари става въпрос... Тези патенти са абсолютно неоснователни и няма съд, който да ги уважи. Всичко това ми изглежда смешно", заяви той в коментар по телефона.

„Името на коалиция е регистрирано. Дали той от патриотични подбуди е тръгнал да има претенции върху знака на НФСБ. Знакът е регистриран през 2011 година. Това ми прилича на опит за рекет. Цялата схема е замислена така. То нали преди време имаше нещо около него, свързано с рекет. Осъдиха ли го или какво стана? Всичко това ми изглежда смешно. Цонев не е почтен човек. 2-3 пъти сме се виждали в Бургас, защото той искаше да играе с нас в коалиция. Опита се да се качи в движение на влака, но аз му отказах. И този човек е бил военен министър на България - опазил ни Господ”, обяви Симеонов.

Николай Цонев отговори, че има много хора, които оценяват управлението му в министерството по друг начин.

Цонев каза накрая, че е запазил също така и правата върху „Движение 21” и „Глас народен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини