Приемно семейство събра разделени братчета, останали без родители

Приемно семейство събра след половин година мъки, разделени от съдбата братчета. Двете деца сега са щастливи заедно под грижите на приемните си родители и ходят на детска градина и училище, съобщиха от община Берковица.

Неволите на 12-годишния Иван и 3-годишния Георги започнали в началото на тази година. Момчетата живеели в село край Монтана, но майка им напуснала дома им и повече не се върнала, а бащата не бил припознал децата. За братчетата се грижела баба им, но тя се разболяла и децата останали сами.

Големият Иван поел ролята на баща, на майка и на брат. Научили за драмата, социалните служби прибрали братята и изпратили Иван в Център от семеен тип, а малчугана настанили в приемно семейство. Грижите на приемните родители обаче не радвали невръстния Гошко, от сутрин до вечер той тъгувал за брат си и плачел.

Приемната майка С. К. взела разрешение от социалните служби и започнала да води хлапето при брат му. И 12 годишният Иван обаче също се измъчвал много от раздялата, почти не се хранел и не контактувал с другите деца. Тогава след семеен съвет приемното семейство решило да събере братчетата и с помощта на "Социално подпомагане" и отдел "Закрила на детето" прибрало в дома си и Иван. Сега двете деца са много щастливи, ходят на училище и детска градина и играят с връстниците си. В община Берковица има 7 професионални приемни семейства, в които живеят 9 деца. От 2012 г. досега през приемната грижа в общината са преминали 16 малчугани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони