BMW X5 – и по-красив, и по-умен, и по-проходим

Каракачанов: Корупция няма, армията не може да стои гладна "Чашата ми преля за Македония", призна вицепремиерът

Прокурор: Самоубийство е основната версия за смъртта на шефа на КАТ-Казанлък

Валентин Касабов: Манипулация принуди Валери Симеонов да подаде оставка

В Симитли видяха на живо Купата на шампионите, притежание на Реал Мадрид

Спасеният в Пирин младеж: Усетих, че не мога да продължа

Защо Нова година е като тъщата?

ЕК покани Русия и Украйна на преговори за газа

Донецка народна република приведе аемията си в пълна бойна готовност

Валежите продължават и днес

400 оръдия осигуряват ски сезона в Банско Електромобили ще могат да зареждат на две екологични станции

Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Приемно семейство събра разделени братчета, останали без родители

Приемно семейство събра след половин година мъки, разделени от съдбата братчета. Двете деца сега са щастливи заедно под грижите на приемните си родители и ходят на детска градина и училище, съобщиха от община Берковица.

Неволите на 12-годишния Иван и 3-годишния Георги започнали в началото на тази година. Момчетата живеели в село край Монтана, но майка им напуснала дома им и повече не се върнала, а бащата не бил припознал децата. За братчетата се грижела баба им, но тя се разболяла и децата останали сами.

Големият Иван поел ролята на баща, на майка и на брат. Научили за драмата, социалните служби прибрали братята и изпратили Иван в Център от семеен тип, а малчугана настанили в приемно семейство. Грижите на приемните родители обаче не радвали невръстния Гошко, от сутрин до вечер той тъгувал за брат си и плачел.

Приемната майка С. К. взела разрешение от социалните служби и започнала да води хлапето при брат му. И 12 годишният Иван обаче също се измъчвал много от раздялата, почти не се хранел и не контактувал с другите деца. Тогава след семеен съвет приемното семейство решило да събере братчетата и с помощта на „Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“ прибрало в дома си и Иван. Сега двете деца са много щастливи, ходят на училище и детска градина и играят с връстниците си. В община Берковица има 7 професионални приемни семейства, в които живеят 9 деца. От 2012 г. досега през приемната грижа в общината са преминали 16 малчугани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.