Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Сблъсъци между фенове на “Ботев” и полицията в София

Армията купува 450 000 халосни патрона

Откриха мъртъв 52-годишен мъж на ски писта в Банско

Чешки, румънски и полски полицаи идват за сезона Командированите ще пристигнат в началото на юли

Борисов лобира за балкански проекти

Караянчева и Таяни в дебат за Европейски валутен фонд

Павлова: 2 млрд. лева бяха инвестирани в пътища и магистрали по ОП “Транспорт” 2007-2013 г.

Почти 2 млрд. лева бяха инвестирани в изграждането на важни пътни участъци и магистрали по ОП “Транспорт” 2007-2013 г.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на отчета за напредъка на ОП “Транспорт” 2007-2013 г.

“Усилията ни бяха вложени в последните 5 години да изградим и визията за това как трябва да се развива пътната инфраструктура. Успяхме в този процес не само да реализираме важни пътни проекти за развитието на страната, но и да изградим визията си. Последните задръствания по празничните дни доказаха едно – може асфалтът да не се яде, но без него не може. Очевидно ни трябват много повече пътища и магистрали, за да може трафикът да има добра проводимост”, заяви Павлова.

По думите й, усилията ще са насочени към добрата инфраструктура и добра пътна безопасност. “С финансирането по тази програма изграждаме и довършваме 300 км нови магистрали, изграждаме нови обходи, рехабилитираме пътни участъци.

Довършваме и западната дъга, обходите на Габрово и Монтана, вече завършилият обход на Враца. Новата оперативна програма обаче вече не дава толкова средства, там ще са на половина – малко над 1 млрд. лева. С този 1 млрд. лева ще довършим АМ “Струма”, уточни Павлова.

По думите й, за тази магистрала се говори вече 15 години и е време да се завърши. “Следващите дни вече и първият проект по новата оперативна програма ще е факт, когато ще сключим договор за първите участъци от ЛОТ 3 на АМ “Струма”. Бюджетът ще ни стигне основно за АМ “Струма”. Ще доизградим и части от АМ “Хемус” и тунелът под Шипка. Необходимите инвестиции, за да довършим стратегическата пътна инфраструктурата са поне 5 млрд. лева”, поясни Павлова.

Тя подчерта, че правителството ще вложи всички усилия и мерки, започвайки с АМ “Хемус”. “Още от следващата година ще започнем преговори за осигуряване на финансиране от международни финансови институции, за може и Северна България да получи шанса и развитието, да има добър достъп, защото това осигурява икономическо развитие, заетост и работни места”, каза още Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.