Регистриран за телефонни измами намушка с нож младеж в Горна Оряховица

Участник в телефонни измами от Горна Оряховица е задържан след като в сряда вечерта е вилнял с нож в квартал "Гарата" и е намушкал младеж.

Екшънът се разиграл около 20 часа пред местна бакалия. Минути преди това Иван Люцканов излязъл от дома си пиян и въоръжен с нож. В този момент забелязал 25-годишния си съсед Иван Иванов, който се бил запътил към магазина, за да пазарува.

"Докато излизах от магазина, мъжът от ромски произход тръгна с нож срещу мене като сипеше обиди и заплахи. Като приближи неочаквано се нахвърли и заби острието в шията ми. Рязко се дръпнах и успях да се предпазя да не ме намушка отново, защото яростно замахваше с хладното оръжие", разказа потърпевшият.

Иван Иванов споделя, че не е имало никакъв повод за нападението. "Заяви, че не съм му знаел името. Непрекъснато крещеше: "Казал си на хората, че не знаеш кой съм аз. Сега да видиш кой съм. Ще можем да се опознаем". Познавам го визуално, защото е от квартала, в който живея, но нямам никакви взаимоотношения с него", споделя Иван Иванов.

Той допълни, че по време на разпрата дотичала майката на Иван Люцканов. Възрастната жена стискала дървена сопа и захванала да дърпа сина си да се прибира. Появила се и съпругата на извършителя и двете жени го завели в дома си.

На помощ на раненият горнооряховец се притекъл негов приятел. Обадил се на тел.112 и след това откарал Иван Иванов с автомобила си в горнооряховската болница. На пострадалия била оказана медицинска помощ заради порезната рана на шията. Нямало опасност за живота му и той бил освободен за домашно лечение.

По случая се води разследване под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Досъдебното производство първоначално е образувано за хулиганство срещу неизвестен извършител. Преписката обаче ще бъде изпратена по компетентност в Окръжната прокуратура във Велико Търново, за да се търси наказателна отговорност от Иван Люцканов за опит за убийство, защото е замахвал многократно с ножа срещу Иван Иванов.

Справка МВР регистрите установила, че дръзкият извършител има криминални регистрации за телефонни измами, но не е осъждан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право