"Дунав 8806" направи първа тренировка в "Булстрад Арена" в Русе

Републиканският шампион по баскетбол за жени "Дунав 8806" направи първа тренировка в "Булстрад Арена" за предстоящия турнир "Русчукъ 2015", съобщиха от клуба. В залата вече са монтирани нова настилка, кошове и информационни LED екрани. "Не сме свикнали да играем в толкова голяма зала, надавяме се, че момичетата ще се адаптират бързоа", заяви треньорът Георги Божков.

На домакините ще гостуват носителите на Купата на Румъния и финалисти в местното първенство "Шепши" - Сфънту Георге. Освен тях в крайдунавския град ще пристигне отборът, влязъл във финалната четворка на шампионата и в битката за Купата на Сърбия през последния сезон - "Шумадия" - Крагуевац. В битката за приза ще се включи и основният конкурент на "сините феи" в родното първенство "Нефтохимик" - Бургас.
Международната надпревара ще продължи до неделя. В петък от 17 ч. е двубоят "Нефтохимик 2010" - "Шепши", а от 19 ч. и момичетата на Георги Божков ще играят с "Шумадия". Във всеки от турнирните дни ще се играят по две срещи. Билетите са по 6 лв., като феновете ще могат да гледат с тях по два мача.

С "Булстрад Арена" вече са договорени домакинските срещи от турнира за Еврокупата на ФИБА. "Дунав 8806" се завръща в авторитетната надпревара след едногодишно прекъсване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт