Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Истината vs. Истерията За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

Бокова в Ню Йорк: Необходим е нов подход за развитие на човечеството

Необходим е нов подход за развитие на цялото човечество, нови източници на средства, по-широки партньорство. Това заяви в изказването си по време на конференция в Института за земята към Колумбийския университет в Ню Йорк генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от БГНЕС.

“Това е историческа година за новия Дневен ред за устойчиво развитие и за решаване на проблема с климатичните промени. Едното не е възможно без другото и затова трябва да работим и за двете”, заяви Ирина Бокова.

“За тази цел трябва да изградим нови партньорства за иновации и социално приобщаване. Трябва да дадем на правителствата всички необходими инструменти, политически ориентири, норми, стандарти и способности, да мобилизираме цялото човечество, като работим с гражданското общество, с частния сектор и най-вече с младите мъже и жени. Това изисква нов подход към развитието. Не милостиня, а да се развиваме всички заедно, цялото човечество. Трябва да мобилизираме нови източници на средства, по-широки партньорства, чрез които да работим за осъществяването на всички нови цели”, заяви Ирина Бокова, като подчерта ролята на образованието, науката и иновациите за развитието и особено за реализацията на момичетата, за намаляването на неравенството и приобщаването на всеки човек.

Генералният директор на ЮНЕСКО бе сред основните лектори на международната конференция за устойчивото развитие под надслов “Първи стъпки в прилагането на Целите за устойчиво развитие”.

Джефри Сакс изтъкна колективната отговорност за превръщането на новия световен дневен ред за устойчиво развитие в реалност. “Не някой отделен човек, а всички ние сме отговорни за това”, каза американският професор.

Сред участниците в конференцията бяха президентката на Либерия Елън Джонсън Сърлийф, бившата президентка на Ирландия Мери Робинсън, заместник-генералният секретар на ООН Ян Елиасон и професор Джефри Сакс, директор на Института за земята в Колумбийския университет и съветник на генералния секретар на ООН за Целите на хилядолетието за развитие, съобщиха от ЮНЕСКО.

Представители на частния сектор, академичните среди, гражданското общество и студенти от най-добрите университети в света взеха участие в събитието. То се проведе два дни преди срещата на високо равнище на ООН, на която ще се вземат решения за реализиране на Целите на ООН за устойчиво развитие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.