Канабисът - все по-популярен в кулинарията в САЩ

Канабисът ще става все по-популярен, а с легализирането му в САЩ той намери все повече приложения не само за директна консумация, но дори и като част от готварската индустрия, съобщава британският вестник „Индипендънт".

Ново изследване показва, че канабисът все повече се комерсиализира. То предвижда, че опиатът ще стане особено популярна съставка в готварството и производството на напитки, чиито индустрии са все по-жадни както за задоволяване на апетита за нови вкусове, така и за откриване на нискокалорична алтернатива на алкохола, информира британското издание.

В скорошна статия на списание „Нюзуик“ анонимен готвач, разказва как успешно готви ястия с канабис като телешко „Уелингтън“, макарони със сирене, печено пиле с картофи и чийзкейк, използвайки за всичко това масло и олио на базата на наркотика.

Той обаче не е единственият находчив готвач, който прилага на практика многобройните свойства на опиата. В САЩ се продават много продукти с канабис, сред които безалкохолни напитки, шоколадови десерти и други, предназначени за медицинска употреба. Често се среща употребата му и просто като аромат, без да се търсят наркотичните му свойства.

Мненията за употребата на канабис за придаване на аромат в кулинарията обаче са разнопосочни. За някои той е прекалено горчив, докато други откриват различни вкусове в отделните сортове марихуана.

Рапърът Снуп Дог миналата седмица обяви, че създава медийна компания, базирана на новини за марихуана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл