За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Канабисът – все по-популярен в кулинарията в САЩ

Канабисът ще става все по-популярен, а с легализирането му в САЩ той намери все повече приложения не само за директна консумация, но дори и като част от готварската индустрия, съобщава британският вестник „Индипендънт“.

Ново изследване показва, че канабисът все повече се комерсиализира. То предвижда, че опиатът ще стане особено популярна съставка в готварството и производството на напитки, чиито индустрии са все по-жадни както за задоволяване на апетита за нови вкусове, така и за откриване на нискокалорична алтернатива на алкохола, информира британското издание.

В скорошна статия на списание „Нюзуик“ анонимен готвач, разказва как успешно готви ястия с канабис като телешко „Уелингтън“, макарони със сирене, печено пиле с картофи и чийзкейк, използвайки за всичко това масло и олио на базата на наркотика.

Той обаче не е единственият находчив готвач, който прилага на практика многобройните свойства на опиата. В САЩ се продават много продукти с канабис, сред които безалкохолни напитки, шоколадови десерти и други, предназначени за медицинска употреба. Често се среща употребата му и просто като аромат, без да се търсят наркотичните му свойства.

Мненията за употребата на канабис за придаване на аромат в кулинарията обаче са разнопосочни. За някои той е прекалено горчив, докато други откриват различни вкусове в отделните сортове марихуана.

Рапърът Снуп Дог миналата седмица обяви, че създава медийна компания, базирана на новини за марихуана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.