Министър Рашидов обсъжда с епископ Тихон ремонта на "Св. Ал. Невски"

Министърът на културата Вежди Рашидов се срещна днес с Негово Преосвещенство Тивериополския епископ Тихон, председател на църковното настоятелство на храм-паметника „Св. Александър Невски”, съобщиха от пресцентъра на държавното ведомство.

На срещата, която се проведе в министерството на културата, двамата обсъдиха предстоящия голям ремонт на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Епископ Тихон благодари на министър Вежди Рашидов за неговата голяма ангажираност и съпричастност към опазването на културното и църковното ни наследство. Министерството на културата ще съдейства на настоятелството на Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” за съгласуването на проекта на ремонта на храма.

Величествената катедрала и наша национална светиня, която отдавна се е превърнала в един от най-ярките символи на българската столица, е обявена за недвижима културна ценност с национално значение.

От есента на 2014 г. Светият Синод на Българската православна църква вече има и акт за собственост на Патриаршеския катедрален храм-паметник „Св. Александър Невски”, като този исторически акт се извърши именно в годината, в която отбелязвахме 90-годишнината от тържественото освещаване на катедралния храм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура