Природонаучният музей ще почете паметта на Боян Петров

Астрономическото лято настъпва днес в 13:07 ч.

Метеоролозите от БАН излизат на протест заради ниски заплати

Мариано Рахой се върна към старата си професия

Румен Радев заминава на двудневно официално посещение в Сърбия

Ваня Джаферович: По-вероятно е Хърватия да бие Аржентина, отколкото Исландия

На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Общинарите в Сливен: Сбогом, но не за последен път

Местният парламент в Сливен изненадващо се събра на заседание два дни преди началото на предизборната кампания. Председателката Мария Григорова /ГЕРБ/ прочете емоционално послание към следващите съветници да работят в името на града.

Подобен документ с морална стойност би трябвало да бъде подкрепен от всичките 41 съветника. Но това не стана, тъй като в залата бяха си направали труда да дойдат едва 32-ма.

Те гласуваха предложения, свързани с европроекти на общината, продажбата на имоти, програмата за празника на града Димитровден.

Едва на това заседание се разбра, че сключените Колективни трудови договори /КТД/ в общинската транспортна фирма “Пътнически превози” са нелегитимни от 2010г. досега, според констатация на АДФИ.

В същото време съкратени от дружеството работници вече са започнали да водят дела за неполучените си купони за храна, които им се полагат според КТД. Неполучените купони са от стар период, за близо 140 хил.лева.

След спорове между юристите в залата общинският съвет отказа да обяви официално Колективните трудови договори за невалидни и препрати шефа на “Пътнически превози” да се оправя в съда.

Бомбата хвърли председателката на местния парламент Мария Григорова. Повод за това стана предложение за изработване на проект за подробен устройствен план на местност в замлището на Сливен.

“Това е предложение за рекордите ГИНЕС” – каза Григорова след приемането му, визирайки, че цялата процедура по изготвянето му е отнела едва 4 дни. “За първи път виждам администрацията да работи така бързо. Колега от администрацията, много заинтересован от това предложение, оказа абсолютен натиск върху общинския съвет. Недопустимо е да се черпят по такъв начин права и сигурна съм, че те са финансови” – заяви тя.

Кои са “колегите от администрацията” обаче, не се разбра. Накрая стана ясно, че този състав на местния парламент ще трябва да се събере на 23 октомври за тържествена сесия послучай празника на Сливен Димитровден.

Освен това ще трябва да има и друго заседание, за да бъде определен заместник на кмета Кольо Милев /БСП/, който е в отпуск заради повторното си кандидатиране. Така общинският съвет, който е сред най-добре платените в страната, си каза сбогом. Но не за последен път.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.