Цистерна разля фекалии насред смолянски квартал

Утайка от фекалии от пречиствателната станция на Смолян се изсипа по обяд на главната улица в смолянския квартал Устово. За минути зловонието обхвана целия квартал. Преработените изпражнения се изсипали на пътя от каросерията на кола на "Водоснабдяване и канализация", която трябвало да ги транспортира до сметището в Теклен дол.

На завоя на светофара една от гумите попаднали в хлътнала шахта и от образувал се процеп започнала да изтича ужасно миришещата консистенция. Движещите се автомобили пък допълнително разнесли с гумите си изпражненията, които са били пръснати на туфи по асфалта. Шофьорът на камиона на ВиК бързо се усетил какво е станало и информирал ръководството на дружеството. За кратко време фекалиите бяха събрани и започна поливане на асфалта с чиста вода.

"Обадих се на 112 и подадох сигнал. Според мен обаче трябва да се обезпаразити всичко. Нека да измият с хлорна вар. Ако не го направят със седмица ще мирише. Никой не се интересува от хората", каза Апостол Драганов, чиято къща е до мястото на зловонния разлив.

"Всичко е измито и почистено, няма опасност за хората", каза зам.-кметицата на община Смолян Мариана Цекова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони