Крисия представя химна на Детска Евровизия 2015 пред „Св. Александър Невски”

Крисия ще представи за първи път пред публика химна на Детска Евровизия 2015 - „Discover”, тази събота пред храм-паметника „Св. Александър Невски” в София. Събитието е с начало в 11:00 часа и е част от националната кампания на БНТ – „Откривай България”, която обедини 13 български града. По едно и също време в Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен известни художници и деца от тези населени места ще нарисуват една от местните забележителности на пана с логото на Детска Евровизия 2015. Всяка от картините е покана на българските деца към техните европейски приятели да открият красотата и историята на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в зала „Арена Армеец” по време на песенния конкурс, чийто финал е на 21-ви ноември в изложба.

На събитието в София известният български художник Иван Яхнаджиев ще нарисува една от емблемите на столицата – храм-паметника „Св. Александър Невски”. Водещ на събитието там е Драго Драганов, а кадри от празника зрителите на БНТ ще видят на живо в предаването „Отблизо с Мира”, което също започва в 11:00 часа. Тази събота то ще бъде посветено изцяло на Детската Евровизия. На живо от Русе и Велико Търново ще станем свидетели на събитията в двата града. От Велико Търново ще се включи миналогодишният победител в конкурса – Винченцо Кантиело, а от Русе - новата музикална надежда на България – Габриела.

В студиото на „Отблизо с Мира” ще бъде режисьорът Станислав Терзиев, работил за всички български издания на Детска Евровизия досега. Той ще сподели как изглежда подготовката на един толкова голям конкурс.

Специален гост на Мира Добрева ще бъде и режисьорът на европейския детски конкурс Гордън Бонело, който ще разкрие любопитни подробности от кухнята на предстоящия спектакъл на 21-ви ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица