Румениге обеща трансфер за 100 милиона евро

Карл-Хайнц Румените навърши 60 години и обеща, че до следващото лято „Байерн“ ще направи трансфер за 100 млн. евро. „Ние няма да искаме иконите на клубовете - отсече легендата и вицепрезидент на баварците. - Лео Меси е на „Барселона“, Уейн Руни е на „Манчестър Юнайтед“, а Томас Мюлер принадлежи на „Байерн“. Такива футболисти не се продават на никаква цена. Вярвам, че офертата ни към Пеп Гуардиола е достатъчно добра, за да не я отхвърли.“

По случай празника на шефа „Байерн“ вече е едноличен лидер в Бундеслигата. След 11 победи досегашният първи „Борусия“ (Дортмунд) се препъна чак в 12-ия си официален мач за сезона - 1:1 като гост на „Хофенхайм“. Нападателят Пиер-Емерик Обамеянг направи рекорд - габонецът от дортмундския тим е единственият в историята на Бунделигата с гол във всеки мач от първите 6 кръга.

„Борусия“ (Мьонхенгладбах) най-накрая спечели - 4:2 у дома срещу „Аугсбург“. В дебюта на треньора Андре Шуберт четирите гола паднаха до 20-ата минута. А Хавиер Ернандес-Чичарито донесе 1:0 на „Байер“ над „Майнц“, след като „аспирините“ паднаха 3 пъти поред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят