Търсят убиец, клал и горил финландец в София

Руснакът с български паспорт Кирил Симеонов (28 г.), който зверски закла и изгори трупа на 26-годишния финландец Яри Салминен, е бил обявен за издирване. Това се разбра днес в Софийския градски съд.

МВР тръгнало по следите на Симеонов, след като финландските власти са поискали ареста му заради незаконна търговия с алкохол. На 8 април т.г. Софийският апелативен съд е наложил “задържане под стража” по финландското дело на Симеонов и се е съгласил да го екстрадира в Хелзинки. През това време руснакът бил на свобода срещу 15 000 лв. по делото за убийство на Салминен и оттогава е в неизвестност.

Днес адвокатът на Симеонов Емил Велинов представи медицинско пред съда, че клиентът му страда от бъбречна криза и че е необходимо да си стои вкъщи. Съдия Иван Коев не повярва на документа и заяви: “Очевидно Симеонов се укрива и от близо три месеца не може да бъде установен.” Кръвопролитието, за което отговаря руснакът, се разигра през 2012 г. в квартира в столичния кв. “Белите брези”. Той заклал финландеца, а после изхвърлил трупа му на бунище край пернишкото село Кладница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право