Сексът, градът и още нещо

“Когато мъжете направят първата крачка, това се счита за романтично. Когато жените направят първата крачка, това се счита за отчаяно или психарско.”

“Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.”

“Красотата е краткотрайна, но апартамент над парка с контролиран наем - това е вечно!”

Мъдростите от “Сексът и градът” също са вечни. 11 години след излъчването на последния епизод от поредицата Фокс Лайф предлага на зрителите си съботно-неделен маратон, с който да си припомнят колко чаровни са четирите приятелки. Ето и някои неща, които може би не знаете за сериала.

1. Плащат на Кандис Бушнел $60 хил., за да филмират рубриката, която води в „Ню Йорк Обзървър”.

2. Сара Джесика Паркър е единствената от четирите актриси, която иска допълнителна клауза в договора си - никога да не се появява гола на малкия екран.

3. Поличката, която Сара носи в шапката на сериала, е купена само за $5.

4. Синтия Никсън е блондинка, но се боядисва специално за ролята на Миранда.

5. Кари е трябвало да бъде блондинка. 24 часа преди началото на снимките продуцентите променят мнението си, защото Бушнел е блондинка. Така и Кари става руса.

6. В първия филм Кари взема от библиотеката книгата “Любовни писма от велики мъже”. Всъщност, когато се снима поредицата, книгата все още не е издадена. След филма обаче толкова много дами искат да я купят, че предприемчиво издателство я пуска на пазара.

7. По време на снимките Паркър ходи по 18 часа дневно на токчета, за да бъде автентична Кари.

8. През 2012 г. апартаментът, в който е живяла Кари, се продава за $9,65 млн.

9. Ролята, поверена на Матю Макконъхи в един от епизодите, е била планирана за Алек Болдуин, но той отказва. След това е предложена на Джордж Клуни, но той също отказва.

10. Наташа, жената на Тузара, винаги носи бяло. Това трябва да покаже, че личността й, поне според нейните създатели, се свързва с ванилия.

11. Ким Катрал отказва ролята на Саманта два пъти, преди да я убедят да приеме. Дори когато я снимали само от кръста нагоре, актрисата настоявала да носи токчета. Според нея това я правело по-близка до Саманта.

12. В сцената, в която Трей предлага на Шарлът, използват фалшива витрина на “Тифани”, защото не разрешават да заснемат истинската в магазина. Преди снимките обаче служител одобрява фалшификата.

13. Много от произведенията на изкуството в апартамента на Александър Петровски принадлежат на балетната легенда Михаил Баришников, който изпълнява ролята.

14. На Виктория Бекъм й предложили епизодична роля, но тя трябвало да откаже заради ангажименти със Spice Girls.

15. Автобусът, който опръсква Кари на улицата, първо изглежда пълен с пътници, а след това - празен.

16. През 2001 г. Паркър става изпълнителен продуцент на тв поредицата и заплатата й се увеличава с $3 млн. на епизод.

17. Кари задава 92 въпроса в своята рубрика по време на сериала.

18. Снимките на последния епизод завършват само 4 дни преди излъчването му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали